Іран за півроку надав РФ більше 300 000 снарядів — WSJ
Категорія
Світ
Дата публікації

Іран за півроку надав РФ більше 300 000 снарядів — WSJ

Іран за півроку надав РФ більше 300 000 снарядів — WSJ
Джерело:  online.ua

Іран лише за півроку доставив Росії більше 300 тис снарядів та більше мільйона боєприпасів. Останню партію було відправлено на початку березня.

Джерело: The Wall Street Journal

Скільки боєприпасів Іран надав РФ

За повідомленням офіційних осіб Близького Сходу, Іран доставляє боєприпаси у рамках допомоги Росії у війні проти України Каспійським морем.

Також зазначається, переправлення великої кількості іранських артилерійських снарядів та інших боєприпасів через Каспійське море створює виклик для США та їхніх союзників, оскільки вони намагаються зірвати співпрацю між Москвою та Тегераном.

Згідно з офіційними документами, за останні шість місяців вантажні кораблі перевезли понад 300 000 артилерійських снарядів і мільйон боєприпасів з Ірану в Росію.

Останню партію іранської зброї для Росії було відправлено на початку березня на борту російського вантажного корабля "Расул Гамзатов".

Також офіційні особи США стверджують, що Іран використовує переважно вантажні літаки для надання РФ зброї. Це значно ускладнює втручання США та союзників до процесу.

 Іран регулярно постачає РФ безпілотники

Дрони Shahed постачаються Росії невеликими партіями, проте спостерігається регулярність таких поставок. Запуск БПЛА робить удари РФ по території України більш швидкими та неочікуваними.

Повідомляється, що з початку березня Росія, ймовірно, запустила щонайменше 71 безпілотник іранського виробництва Shahed.

Цілями атаки дронів була здебільшого критична інфраструктура по всій Україні.

До цього наприкінці лютого спостерігалася невелика пауза до двох тижнів, коли безпілотники не використовувалися, після чого почалися регулярні поставки та удари по Україні.

В Британській розвідці зазначають, що Росія, ймовірно, запускає “шахеди” з двох напрямків: з Краснодарського краю та з Брянської області РФ.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?