ISW попереджає про зміну ситуації на фронті в Україні уже в найближчі тижні
Категорія
Україна
Дата публікації

ISW попереджає про зміну ситуації на фронті в Україні уже в найближчі тижні

ISW попереджає про зміну ситуації на фронті в Україні уже в найближчі тижні
Джерело:  online.ua

На переконання представників Інституту вивчення війни (ISW), уже найближчими тижнями на полі бою зросте загальний темп воєнних операцій з боку Збройних сил України та російських окупантів.

Джерело: Фейсбук-сторінка  ISW

Незабаром зміниться ситуацію на фронті в Україні

Іноземні експерти звертають увагу на те, що загальний темп операцій уздовж лінії фронту сповільнився останніми днями через погіршення погодних умов. Однак, цілком можливо, він зросте протягом наступних кількох тижнів, коли температура знизиться і земля замерзне по всьому театру бойових дій.

Українські та російські повідомлення з критично важливих ділянок фронту на сході та півдні України, включаючи Сватове, Бахмут та Вугледар, вказують на те, що операції з обох сторін наразі ускладнені сильним болотом внаслідок дощів, - йдеться в звіті ISW.

Окрім того, наголошується, що прогнозоване зниження температури по всій території України протягом наступного тижня, можливо, призведе до замерзання ґрунту та суттєво пришвидшить темпи бойових дій, адже мобільність ЗСУ та російських загарбників різко зросте.

За словами американських аналітиків, їм наразі важко спрогнозувати, чи будь-яка зі сторін активно готується до відновлення великих наступальних або контрнаступальних операцій в цей час, однак, що важливо розуміти, метеорологічні фактори, які були серйозною перешкодою для подібних операцій, почнуть зникати.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?