ЗСУ захопили десятки одиниць техніки РФ після контрнаступу на Херсонщині
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ захопили десятки одиниць техніки РФ після контрнаступу на Херсонщині

ЗСУ захопили десятки одиниць техніки РФ після контрнаступу на Херсонщині
Джерело:  online.ua

Українські військові після контрнаступу на Херсонщині захопили десятки одиниць техніки росіян в справному стані, серед них - сучасний російський танк Т-80БВМ 2021 року виготовлення.

Джерело: ОК Південь

ЗСУ захопили десятки російської техніки на Херсонщині

Сили оборони України після свого успішного контрнаступу на Херсонщині досі збирають трофейну техніку, жартома називаючи її, після харківських подій, російським «ленд-лізом 2.0», яку російська окупаційна армія залишила, втікаючи від українського війська, - повідомляє командування.

За словами військових, росіяни покинули десятки одиниць техніки в абсолютно справному технічному стані або з незначними несправностями.

Адже замість того, щоб вивозити боєприпаси і зброю, росіяни забирали награбоване, залишаючи зброю українській армії.

Один з підрозділів 59 бригади вже зібрав понад 10 трофейних танків, серед них — російський Т-80БВМ.

За словами українських воїнів, танк був пошкоджений у бою на напрямку Каховка — Березнегувате, а російський екіпаж його покинув.

Маневрений та потужний танк 2021 року виробництва, проїздив не більше як 500 км, але був підбитий з ПТРК нашими воїнами. Це модернізований Т80-БВ, який використовує шасі від Т-80. Він має вертолітний двигун — 1200 кінських сил. Швидкість їзди вперед до 80 км/год. Задній хід — до 20 км/год. Башта від Т-64. Має гармату 2А26 та можливість стрільби керованими танковими снарядами. Зараз проходить відновлення, а через декілька тижнів служитиме ЗСУ, — розповідає командир танка Максим.

Також парк ЗСУ поповнився двома машинами Т-72Б, які становлять основу танкових підрозділів ЗС РФ.
Також воїни розповідають, що багато розбитої та спаленої російської техніки стають «донорами» для українських танків.

Ми реабілітуємо танки, лагодимо ворожу техніку, з їхніх деталей ремонтуємо свою. Так би мовити, створюємо додаткову вогневу міць. Можна багато чого корисного звідти взяти. Гусениці, катки, борти, болти, шурупи та різні розхідні запчастини — все згодиться, — ділиться військовослужбовець «Мексиканець».

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?