Італійська влада наклала арешт на 11 вілл російського мільярдера
Категорія
Світ
Дата публікації

Італійська влада наклала арешт на 11 вілл російського мільярдера

Італійська влада наклала арешт на 11 вілл російського мільярдера
Джерело:  online.ua

Влада Італії наклала арешт на 11 вілл на острові Сардинія, які належать російському підсанкційному олігарху В’ячеславу Моше Кантору.

Джерело: L’Unione Sarda

В Італії заарештували майно російського олігарха

Кантор та пов'язані з ним особи володіють 11 віллами у Порто-Ротондо.

У квітні 68-річний мільярдер потрапив під санкції ЄС та Великої Британії через свою наближеність до президента РФ Володимира Путіна та підтримку війни.

Олігарх був основним власником найбільшого у світі виробника мінеральних добрив «Акрона». Його статки оцінюються в 4,6 млрд доларів.

Після накладення санкцій він передав свою частку в управління менеджменту.

В одній із резиденцій були присутні громадяни України. Газета пише, що це люди, які втекли з країни через російське вторгнення та гості мільярдера.

Журналісти припускають, що ситуацію можна пояснити однією обставиною: дружина Кантора має українське походження.

Після накладення санкцій Європейський єврейський конгрес закликав до скасувати заходи, назвавши Кантора «шановним лідером, який присвятив своє життя безпеці та добробуту європейських єврейських громад і боротьбі з антисемітизмом, расизмом і ксенофобією».

У 2013 році тодішній президент Італії Джорджіо Наполітано нагородив Кантора честю кавалера Великого хреста ордена «За заслуги перед Італійською Республікою». На міжнародному рівні мільярдера називають «підприємцем і філантропом».

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?