Ізраїль атакував об'єкти в Секторі Гази через нові провокації ХАМАС
Категорія
Світ
Дата публікації

Ізраїль атакував об'єкти в Секторі Гази через нові провокації ХАМАС

Ізраїль атакував об'єкти в Секторі Гази через нові провокації ХАМАС
Джерело:  online.ua

7 серпня офіційно стало відомо, що ізраїльська армія завдала ударів по об'єктах ХАМАС у Секторі Гази, реагуючи на повітряні кулі зі запальною сумішшю, які були запущені з території палестинського анклаву.

Джерело: Твіттер Армії оборони Ізраїлю

Ізраїль атакував об'єкти в Секторі Гази - що відбувається

"У відповідь на безперервні запуски повітряних куль із запальною сумішшю з Сектора Гази до Ізраїлю ми тільки що завдали удару по військовому комплексу ХАМАС і місцю запуску ракет", - наголошує армія Ізраїля.

Також вони звернули увагу на те, що установку терористи розташували в житловому районі, що підтверджує той факт, що ХАМАС продовжує наражати на небезпеку палестинських мирних жителів.

Згідно з останніми даними, повідомлень про жертв або постраждалих в результаті ударів не було.

Не можна не звернути увагу на те, що запуск куль зі запальною сумішшю спровокував спалах щонайменше 4 пожеж на півдні Ізраїлю.

Що важливо розуміти, це не вперше ХАМАС запускає повітряні кулі із прикріпленою до них запальною сумішшю на територію Ізраїлю. Ідентичні інциденти були зафіксовані у черні та липні минулого року.

Що відомо про загострення у Секторі Гази

  • 3 місяці тому у Східному Єрусалимі розпочалися сутички між ізраїльськими правоохоронцями та палестинцями. Цей конфлікт закінчився ракетними обстрілима з обох сторін.

  • В результаті ескалації конфлікту у Секторі Гази загинули щонайменше 227 людей, в Ізраїлі – 13.

  • Трохи пізніше сторони змогли домовитися про перемир'я, яке розпочало діяти 21 травня.

  • Спочатку у регіоні було затишшя, повідомляли тільки про нечисленні "показові" запуски ракет з обох сторін.

  • Однак у ніч на 16 червня перемир'я порушили – Ізраїль атакував Сектор Гази, відповівши на запуск ХАМАС куль зі запальною сумішшю.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?