Ізраїль заявив про ракетний обстріл з боку Лівану
Категорія
Світ
Дата публікації

Ізраїль заявив про ракетний обстріл з боку Лівану

Ізраїль заявив про ракетний обстріл з боку Лівану
Джерело:  online.ua

У командуванні ізраїльських сил ЦАХАЛ заявили про ракетний обстріл з території Лівану, який було здійснено рано вранці у вівторок, 20 липня - це спровокувало сигнал тривоги у Західній Галілеї.

Джерело: The Times of Israel

За оприлюдненими подробицями, ізраїльська сторона відкрила вогонь з артилерійських засобів у напрямку запусків ракет. Один з ворожих снарядів було перехоплено “Залізним куполом”, а другий впав на відкритій місцевості біля узбережжя.

На офіційному рівні не підтверджено жодних постраждалих. За словами міністра оборони Бенні Ганца, на території Лівану діяли терористичні угруповання, однак все одно за обстріли несе відповідальність саме ця країна, яка дозволяє бойовикам здійснювати атаки.

“Ізраїль буде діяти проти будь-якої загрози своєму суверенітету та своїм громадянам і буде реагувати відповідно до своїх інтересів - в потрібний час і в потрібному місці”, - резюмував міністр.

Він закликав міжнародну спільноту зайнятися відновленням стабільності на території Лівану, що зумовить відсутність терористичних нападів на сусідні країни.

Ракетна атака сталася після того, як сирійські державні медіа оголосили про авіаудар ізраїльських сил неподалік від Алеппо. У ЦАХАЛ вважають, ракети запустило палестинське угруповання, яка базується за межами відповідного регіону, але не силами “Хезболли”. Водночас відомо - остання контролює південь Лівану, тож в Ізраїлі існують сумніви, що атаку провели без її мовчазної згоди.

Під ізраїльським ударом опинився ліванський район Ваді-Хамул. Це той самий район, з території якого Ізраїль вже обстрілювали ракетною зброєю у травні.

Ситуація в Ізраїлі

“Залізний купол” країни навесні зазнав жорсткої перевірки під час загострення у війні за палестинцями.
ЦАХАЛ та палестинські сили почали обмінюватися ракетними обстрілами у ніч на 10 травня. Сектор Гази тоді завдав удар першим та отримав надзвичайно потужну відповідь від збройного опонента.

Цьому передували палестинські протести у Східному Єрусалимі, які почалися після виселення людей з району Шейх-Джаррах на користь єврейських переселенців. Атака ХАМАС — це фактично реакція на події в середині Ізраїлю.

Пізніше сторони узгодили нове перемир’я, однак його вже кілька разів було порушено.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?