Ізраїль не збирається передавати територію Гази під контроль Палестинської автономії
Категорія
Політика
Дата публікації

Ізраїль не збирається передавати територію Гази під контроль Палестинської автономії

Біньямін Нетаньяху
Джерело:  CNN

Після закінчення військової операції ізраїльських військових проти бойовиків палестинського угруповання ХАМАС на території сектора Гази анклав буде керуватись підконтрольною Ізраїлю адміністрацією. 

Що відомо про плани Ізраїля щодо Гази

Прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху зазначив, що першочерговим завданням є знищення терористів ХАМАС.

Як тільки із ХАМАС буде покінчено Ізраїль створить на території Гази цивільну адміністрацію.

Цивільна влада повинна співпрацювати для досягнення двох цілей: одна — демілітаризувати Газу, а друга — дерадикалізувати Газу. І я повинен сказати, що палестинська влада, на жаль, зазнала невдачі в обох пунктах, - підкреслив глава ізраїльського уряду.

Він зазначив, що необхідно уникнути потрапляння у так звану “кролячу нору” ри створенні цивільної адміністрації в Газі.

Ми повинні дати Газі краще майбутнє, давайте не повертати її до невдалого минулого. Давайте створимо там іншу реальність, - закликав ізраїльський прем’єр.

Що відомо про військові цілі Ізраїля на території Гази

Нетаньяху підкреслив, що військово-політичне керівництво Ізраїля цілодобово працює над питанням повернення понад 200 заручників, які перебувають у полоні терористів ХАМАС.

Нетаньяху зазначив, що кілька разів зустрічався з родичами заручників, яких ХАМАС захопив під час атаки на Ізраїль 7 жовтня, і "це розриває серце".

Він заявив, що "весь світ має приєднатися" до звільнення заручників і сказав, що єдиною реальною умовою для припинення вогню має бути звільнення людей із полону терористів ХАМАС.

Нетаньяху також не став відповідати на запитання, чи він бере на себе відповідальність за те, що влада Ізраїлю допустила події 7 жовтня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?