Ізраїль під тиском США профінансував "стратегічне обладнання" для України — ЗМІ
Категорія
Світ
Дата публікації

Ізраїль під тиском США профінансував "стратегічне обладнання" для України — ЗМІ

Ізраїль під тиском США профінансував "стратегічне обладнання" для України — ЗМІ
Джерело:  online.ua

Під тиском адміністрації Байдена Ізраїль погодився профінансувати "стратегічне обладнання" для України на мільйони доларів.

Джерело: Haaretz 

Ізраїль допоміг Україні під тиском США

Про це виданню повідомили три високопоставлені європейських дипломатичні чиновники.

Так, Сполучені Штати звернулися до уряду Ізраїлю кілька тижнів тому та підштовхнули його до об’єднання з НАТО та Заходом у боротьбі проти Росії та президента Володимира Путіна.

Американці хотіли, щоб Ізраїль поставив Україні зенітні батареї. Однак після переговорів між двома урядами та обговорення лідерів Ізраїлю та відомства безпеки було домовлено натомість фінансувати стратегічні матеріали, - пише видання.

Прем'єр-міністр Яір Лапід і міністр оборони Бенні Ганц схвалили це рішення, кажуть чиновники.

Платіж у кілька мільйонів доларів був перерахований державі-члену НАТО, яка активно займається постачанням військової техніки в Україну. Ця держава-член закупила стратегічні матеріали та відправила їх в Україну.

Крім того, Haaretz повідомляє, що міністерство оборони нещодавно пом’якшило свої вказівки та погодилося, що члени НАТО, такі як Велика Британія, можуть постачати Україні системи озброєння, що містять ізраїльські компоненти, такі як електрооптичні системи та системи керування вогнем.

Джерела в США раніше повідомили, що Ізраїль надає Україні розвідувальне обладнання.

Ізраїль попросив усі сторони, залучені в угоду про стратегічні матеріали, не оприлюднювати це публічно, щоб не розлютити Путін, - зазначає ЗМІ.

Нагадаємо, що з початку вторгнення РФ прем’єр Ізраїлю Нафталі Беннет був першим міжнародним лідером, який відвідав Путіна в Москві.

Він і міністр оборони Ганц були авторами початкового рішення Ізраїлю не надавати жодної допомоги Україні, включно з гуманітарною допомогою.

Лише в березні, в умовах міжнародного тиску та ізраїльської громадської думки, уряд погодився поставити Україні бронежилети та шоломи для гуманітарних працівників в Україні, але не для її сил безпеки.

Ізраїль висловив стурбованість тим, що будь-які військові поставки, надані Україні, навіть оборонне обладнання, розлютять Путіна і що він тоді у відповідь обмежить свободу дій Ізраїлю для ударів по іранських цілях у Сирії.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?