Ізраїль планує вакцинацію населення четвертою дозою
Категорія
Світ
Дата публікації

Ізраїль планує вакцинацію населення четвертою дозою

Ізраїль планує вакцинацію населення четвертою дозою
Джерело:  online.ua

Урядова група експертів в Ізраїлі рекомендує четверту дозу вакцини від Covid-19 всім людям старше 60 років і медичним працівникам.

Джерело: BBC

Зростання випадків зараження коронавірусом в Ізраїлі

Прем'єр-міністр Ізраїлю Нафталі Беннетт схвалив повторну вакцинацію, сказавши, що це допоможе країні подолати потенційну хвилю варіанту Omicron.

Це чудова новина, яка допоможе нам подолати хвилю Омікрон, яка охоплює світ. Громадяни Ізраїлю першими в світі отримали третю дозу вакцини від Covid-19, і ми продовжуємо впроваджувати четверту дозу, – додав прем’єр-міністр.

Міністерство охорони здоров’я Ізраїлю наразі підтвердило 341 випадок захворювання Omicron.

Загальний рівень зараження Covid-19 в країні також знову зростає: у вівторок було зафіксовано 903 нових випадки.

За останні сім днів також було зареєстровано чотири випадки смерті, у тому числі 68-річного чоловіка, у якого лікарі підозрювали Omicron. У середу Міністерство охорони здоров'я Ізраїлю заявило, що у нього насправді був варіант Delta.

У вівторок ввечері Ізраїльський експертний комітет з пандемії рекомендував четверту дозу вакцини Pfizer-BioNTech для людей старше 60 років, медиків і тих, хто має ослаблений імунітет. Вакцину рекомендують отримати щонайменше через чотири місяці після третього уколу.

Остаточне схвалення пропозиції відбудеться найближчими днями.

Фото: commons.wikimedia.org

Чи справді потрібна четверта доза вакцини

Професор Надав Давидович, директор Школи громадського здоров’я Університету Бен-Гуріона і радник уряду зазначив, що: «Вакцина дуже безпечна, тому отримати четверту дозу можна з мінімальними побічними ефектами».

Докази на користь четвертої дози вакцинації ще не оприлюднені, і та сама група експертів ще тиждень тому радила відмовитися від цього кроку.

Один експерт із групи сказав, що існує «мало даних» про те, чи знижується імунітет від третьої вакцини, але додав, що цифри щодо зараження Omicron у всьому світі «жахливо лякають».

Ізраїль почав вакцинацію проти Covid-19 найшвидше у світі і став першою країною, яка запропонувала бустерну дозу вакцини влітку.

За даними Міністерства охорони здоров’я, майже 70% тих, кому можна вакцинуватися серед 9,3 мільйонів населення, отримали дві дози, тоді як 45% отримали третю дозу.

У листопаді МОЗ Ізраїлю повідомило, що діти віком від 5 до 11 років також можуть отримати укол.

У понеділок міністр Беннетт заявив, що хоче, щоб кожна дитина, яка відповідає вимогам, була вакцинована протягом наступних двох тижнів, щоб допомогти «відкласти, уповільнити та зменшити» силу чергової хвилі заражень.

Минулого місяця уряд закрив кордони Ізраїлю для іноземних громадян у відповідь на Omicron і тепер заборонив ізраїльським громадянам і постійним жителям країни подорожувати до більш ніж 50 країн з «червоного списку», включаючи США, Великобританію, Францію, Німеччину, Італію, Іспанію.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?