Ізраїль відмовився від переговорів з Україною стосовно військової допомоги
Категорія
Політика
Дата публікації

Ізраїль відмовився від переговорів з Україною стосовно військової допомоги

Ізраїль відмовився від переговорів з Україною стосовно військової допомоги
Джерело:  online.ua

Ізраїльскі журналісти дізнались, що офіційний Єрусалим відмовився від запланових на 17 жовтня телефонних переговорів голів Міноборони Олексія Резнікова та Бенні Ганца стосовно перспектив військової підтримки України. 

Джерело: "Haaretz"

Що відомо про переговори України та Ізраїлю стосовно військової допомоги 

Журналісти зазначають, що у понеділок, 17 жовтня, Ізраїль відхилив запит України на проведення телефонної розмови між Олексієм Резніковим та Бенні Ганцем.

При цьому українські дипломати запевняють, що ініціатором проведення переговорів виступала ізраїльска сторона.

Журналісти звертають увагу, що буквально за кілька днів до цього представник Радбезу РФ Дмитро Медведєв почав погрожувати Ізраїлю у разі постачання озброєння Україні.

 Джерело в Ізраїлі повідомило, що причиною випаду Медведєва була недавня заява ізраїльського міністра у справах діаспори Нахмана Шайа, який виступив за надання його країною військової допомоги Україні.

Журналісти видання наголошують, що Україна та Ізраїль намагаються наладити координацію вже кілька тижнів поспіль.

 У найближчому оточенні Ганца заявили, що переговори важливі для міністра оборони Ізраїлю і що він має намір поговорити з Резніковим протягом декількох днів. Офіційні особи в Україні висловили сподівання, що запланована розмова стосуватиметься можливості військового співробітництва.

Ганц і Резніков востаннє розмовляли в квітні. При цьому українське джерело повідомило, що чергова розмова була запланована на 24 серпня, День Незалежності України, але з тих пір переносилася п'ять разів. Джерело підкреслило, що дзвінок, запланований на понеділок, був ініційований Ізраїлем, який скасував його за кілька годин до призначеного часу.

Ізраїльські чиновники спростували цю інформацію. Офіс Міністра оборони Ізраїлю заявив, що він, як правило, не коментує графік Ганца.

У той же час в офіційній заяві Міноборони України сказано, що йому взагалі нічого не відомо про розмову між міністрами, заплановану на понеділок або будь-який інший день.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?