Ізраїль вперше в історії продасть сотні своїх танків європейській країні
Категорія
Світ
Дата публікації

Ізраїль вперше в історії продасть сотні своїх танків європейській країні

Ізраїль вперше в історії продасть сотні своїх танків європейській країні
Джерело:  online.ua

Дві неназвані країни ведуть переговори про покупку ізраїльських танків Merkava. Одна з держав є європейською і це буде перший випадок продажу цих танків в Європу.

Джерело: Ynet

Ізраїль готує продати старі танки Merkava 

Повідомляється, що міністерство оборони США має незабаром схвалити Ізраїлю продаж сотень танків Merkava Mark 2 і 3, які були виготовлені в Ізраїлі в 1980-х і 1990-х роках і були зняті з озброєння в останні роки.

Їх продадуть іноземним країнам, одна з яких в Європі. Це перший випадок, коли танки Merkava продаватимуть європейській країні.

Міністерство оборони Ізраїлю не уточнює імена двох країн, які домовилися про закупівлю понад 200 вживаних ізраїльських танків, але угода знаходиться на порозі остаточного підписання і, як очікується, буде завершена протягом приблизно трьох місяців.

Офіційні особи в Міністерстві оборони повідомили Ynet, що через певні механічні частини цих танків, особливо двигун, потрібен дозвіл Міністерства оборони у Вашингтоні для здійснення транзакції.

За оцінками, обсяг угоди сягатиме кількох десятків мільйонів доларів за всі танки.

Додаткові деталі вказують на те, що дві транзакції будуть розділені: одна включатиме старіші танки Merkava 2, а інша – Merkava Mark 3.

Танки були прийняти на озброєння 40 років тому, наразі вони зберіголся на складах. Проте після Вторгнення РФ в Україну та відновлення попиту на броньовану військову техніку вони були перевірені та визнані достатньо придатними для продажу.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?