Ізраїль заявив про ліквідацію керівника військово-повітряних сил ХАМАСу
Категорія
Світ
Дата публікації

Ізраїль заявив про ліквідацію керівника військово-повітряних сил ХАМАСу

Газа
Джерело:  The Times of Israel

ЦАХАЛ заявив про ліквідацію керівника так званої авіаційної групи ХАМАС Іссам Абу Рукбе під час нічного авіаудару. Також авіаударом знищено військово-морського командира Ратеба Абу Сахібана. 

Ізраїль ліквідовує командирів ХАМАСу

Ізраїльські військові кажуть, що Абу Рукбе відповідав за управління дронами, безпілотними літальними апаратами, парапланами, системами виявлення з повітря та протиповітряною обороною терористичної групи.

Стверджується, що він зіграв певну роль у плануванні та здійсненні нападу ХАМАС 7 жовтня.

Він керував терористами, які проникли на південь Ізраїлю на парапланах, а також в атаках безпілотників на спостережні пости Армії оборони Ізраїлю.

Пізніше ЦАХАЛ повідомив про ліквідацію ще одного ватажка ХАМАС - Ратеба Абу Сахібана, який був військово-морським командиром.

ЦАХАЛ каже, що Абу Сахібан спланував і керував спробою проникнення ХАМАС через море 24 жовтня, яку завадили ізраїльські ВМС.

Військові опублікували кадри, на яких видно нічний удар.

Що відбувається у Газі

Ввечері 27 жовтня Ізраїль розпочав розширену наземну операцію в Газі.

Там повідомляють про масовані бомбардування, збій роботи Інтернету та телефонного зв’язку.

Нагадаємо, що війна спалахнула після атаки ХАМАС 7 жовтня, під час якої близько 2500 терористів увірвалися в Ізраїль із сектора Газа, убивши близько 1400 людей і захопивши понад 230 заручників різного віку.

Переважна більшість загиблих були цивільними, включаючи немовлят, дітей і людей похилого віку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?