Ізраїль завдав нового удару на півдні Лівану
Категорія
Світ
Дата публікації

Ізраїль завдав нового удару на півдні Лівану

Ізраїль завдав нового удару на півдні Лівану
Джерело:  online.ua

Ізраїльські сили завдали нового удару на півдні сусіднього Лівану - блискавичний артилерійський обстріл став найбільш масивним від часів Другої ліванської війни 2006 року.

Джерело: The Jerusalem Post

Відзначається, що ЦАХАЛ випустив близько сотні снарядів у ліванський бік. Причиною стали нібито обстріли з території сусідньої держави - ВПС Ізраїлю зафіксували запуск 3 ракет.

За даними Тель-Авіву, артилерія поцілила по військових базах Лівану, з яких нібито було спрямовано згадані ракети. Ці атаки - не останні випади проти зовнішньої загрози.

“Атаки ЦАХАЛ продовжаться і навіть посиляться через терористичні атаки проти Ізраїлю та її громадян”, - наголосили у командуванні.

Згідно з уточненими даними, на території Лівану ведуть свою антиізраїльську діяльність палестинці, а частину країни контролює терористична організація місцевого толку “Хезболла”.

Утім, це не заважає Ізраїлю прямо звинувачувати в атаках саме уряд Лівану.

Ліванський президент Мішель Аун наголосив, що ізраїльська сторона грубо порушує норми міжнародного законодавства. Він послався на резолюцію 1701, яку ухвалили на рівні Ради Безпеки ООН саме після згаданої війни 2006 року.

Обстріл державний лідер назвав спробою довести міжнародний конфлікт до нової ескалації.

У Сполучених Штатах виступили з категоричним осудом ракетний обстріл ізраїльської території. Водночас американські дипломати наголосили, що працюватимуть у майбутньому з обома сторонами для подальшої деескалації протистояння.

Війна навколо Ізраїлю

Це не перший подібний інцидент влітку 2021 року. У командуванні ізраїльських сил ЦАХАЛ заявили про ракетний обстріл з території Лівану, який було здійснено рано вранці у вівторок, 20 липня — це спровокувало сигнал тривоги у Західній Галілеї.

На офіційному рівні не підтверджено жодних постраждалих. За словами міністра оборони Бенні Ганца, на території Лівану діяли терористичні угруповання, однак все одно за обстріли несе відповідальність саме ця країна, яка дозволяє бойовикам здійснювати атаки.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?