Ізраїль заявив про ліквідацію понад 7 тисяч бойовиків ХАМАС
Категорія
Світ
Дата публікації

Ізраїль заявив про ліквідацію понад 7 тисяч бойовиків ХАМАС

ЦАХАЛ
Джерело:  The Times of Israel

За час операції Армії оборони Ізраїлю у Секторі Гази було ліквідовано понад 7 тисяч бойовиків ХАМАС. Кількість убитих бойовиків може бути вищою.

Скільки бойовиків ХАМАС знищив ЦАХАЛ

Голова Штабу національної безпеки Ізраїлю Цахі Ханегбі заявив, що ізраїльські війська ліквідували щонайменше 7 тисяч бойовиків ХАМАС.

За словами Ханегбі, кількість убитих бойовиків може бути вищою, оскільки ізраїльська сторона не знає, скільки людей можуть перебувати під завалами зруйнованих будівель або в тунелях, збудованих ХАМАСом у Газі.

У той же час керівник Генштабу ЦАХАЛу генерал-лейтенант Герці Галеві сказав солдатам ізраїльської армії, що "потрібно тиснути сильніше".

Ханегбі каже, що ЦАХАЛ зараз знаходиться дуже близько до командних центрів ХАМАС у Джабалії та Шеджайї, двох ключових центрах ХАМАС на півночі Гази.

Ми прийшли до цієї операції на 17 років занадто пізно. Сьогодні Ізраїль усвідомлює, що це потрібно зробити, навіть високою ціною, оскільки альтернатива буде набагато дорожчою, — додав радник.

Варто зазначити, що після зриву перемир'я минулого тижня Ізраїль розширив свій наземний штурм на південну половину Сектора Гази, наступаючи на Хан-Юніс. Обидві сторони конфілкту повідомили також про сплеск боїв на півночі.

Війна Ізраїлю і ХАМАС

Нагадаємо, бойовики ХАМАСу 7 жовтня вторглися до Ізраїлю. Терористи почали вбивати та викрадати як військових, так і цивільних людей. Незабаром Єрусалим оголосив операцію "Залізні мечі" і обстрілював місця терористів у Секторі Газа.

24 листопада між Ізраїлем та ХАМАСом почалось тимчасове перемир'я для звільнення полонених. Тоді ж сторони домовилися про припинення вогню на чотири дні, однак вирішили продовжити його ще на два дні з умовою, що бойовики звільнять більше заручників.

1 грудня Ізраїль відновив бойові дії у Секторі Газа. У ЦАХАЛі заявили, що ХАМАС порушив умови перемир'я.

За словами міністра оборони Ізраїлю Йоава Галланта, Ізраїль відновив вогонь після відмови ХАМАСу звільнити заручників, серед яких двоє дітей.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?