ЄС починає консультації щодо нового пакету антиросійських санкцій
Категорія
Політика
Дата публікації

ЄС починає консультації щодо нового пакету антиросійських санкцій

ЄС
Джерело:  Bloomberg

Новий пакет, який стане 12-м за рахунком з моменту вторгнення Росії, може включати заборону на поставки російських алмазів, подальше обмеження можливостей Москви обходити санкції.

ЄС введе проти Росії новий пакет санкцій

Європейський союз найближчими днями почне консультації з країнами-членами щодо нового пакету санкцій, спрямованих проти Росії за війну проти України.

Про це повідомляє Bloomberg.

Новий пакет, який стане 12-м за рахунком з моменту вторгнення Росії, може включати заборону на поставки російських алмазів, подальше обмеження можливостей Москви обходити санкції і включення до списку компаній у третіх країнах, які допомагають Москві в цьому, повідомили співрозмовники на умовах анонімності.

Євросоюз спільно з G7 працює над створенням механізму, який дасть змогу відстежувати переміщення алмазів через кордони, долаючи побоювання, що будь-яка заборона призведе до того, що торгівля просто буде переспрямована в інші країни.

Очікується також, що ЄС розширить список заборонених товарів, які Росія може використовувати у військових цілях. Основна увага Євросоюзу і його союзників була спрямована на те, щоб перешкодити зусиллям Кремля з придбання коротшого списку найважливіших товарів, необхідних для створення і постачання зброї, і в рамках цих зусиль вони прагнули чинити дипломатичний тиск на треті країни, які допомагають Москві.

Санкції проти РФ

11-й пакет європейських санкцій проти Росії набув чинності 23 червня. Його Євросоюз ухвалив 21 червня.

Влітку президент Володимир Зеленський закликав ЄС розпочати роботу над 12-м пакетом санкцій проти Росії. У тому числі проти "Росатому".

Крім цього видання Bloomberg повідомляло, що Європейський союз готується до боротьби за те, що має бути включений до його 12-го пакету санкцій через війну Росії проти України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?