ЄС продовжує продавати Росії компоненти для ракет "Кинджал" — The Insider
Категорія
Політика
Дата публікації

ЄС продовжує продавати Росії компоненти для ракет "Кинджал" — The Insider

Ракети Кинджал
Джерело:  The Insider

Виробники російських гіперзвукових ракет "Кинджал" продовжують купувати компоненти до них в країнах ЄС, оскільки мають можливість обходити антиросійські санкції. 

Як ЄС продовжує допомагати Росії із виробництвом ракет "Кинджал"

За інформацією журналістів видання, виробництвом ракет "Кинджал" та "Іскандер" займається корпорація "Конструкторське бюро машинобудування", яка розташовується у Коломні і входить до холдингу "Високоточні комплекси" державної корпорації "Ростех". Очолює КБМ Сергій Пітіков.

У матеріалі видання також зазначається, що частина компонентів, необхідна для виробництва ракет “Кинджал” продовжує надходити з країн ЄС.

З яких країн ЄС до Росії надходять компоненти для виробництва ракет

Так, КБМ отримує камери тепла та холоду компанії Espec від московського ТОВ "Остек-Тест", яке імпортує їх із Польщі.

Журналісти видання також дізнались, що значну частину компонентів також завозять з Німеччини.

Зокрема, токарні верстати надавало ТОВ "KEB-Рус" - партнер німецької компанії KEB.

Під час війни "KEB-Рус" також імпортує з Німеччини кабелі.

Журналісти також підкреслюють, що рушничні свердла та інші інструменти виробника Sandvik КБМ отримує від ТОВ "Світ верстатника". Їх постачають з Берліна.

Розробником мізків для "Кинджалів" є Науково-дослідний інститут електронних приладів, що входить до "Ростеху". Його підрядник - АТ "Радіант-ЕК" - продовжує під час війни імпорт з Німеччини котушок та стрічок для захисного пакування електронних компонентів (відправник - Advantek Gmbh).

За даними розслідувачів, КБМ також співпрацює з ТОВ "Сонатек", яке має широке коло європейських торгових контрагентів - UAB Breitto (Литва), Baltic Shipping Agency LTD Sp. z oo (Польща), UAB "CUST LT" (Литва), Hermis Ekspo SIA (Латвія), Groupe D'Investissement Financier SA (Бельгія), Aberlink Ltd (Велика Британія) і не тільки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?