Євробачення-2024. Українська делегація сплатила штраф через футболки Free Azovstal Defenders
Категорія
Шоу-бізнес
Дата публікації

Євробачення-2024. Українська делегація сплатила штраф через футболки Free Azovstal Defenders

Українська делегація
Джерело:  online.ua

Представники делегації від України на пісенному конкурсі Євробачення-2024 у шведському Мальме оштрафовані організаторами конкурсу за привернення уваги до військовополонених ЗСУ, які захищали на початку повномасштабного вторгнення Росії завод “Азовсталь” у Маріуполі.

Українська делегація сплатила штраф на Євробаченні-2024: що відомо

Організатори "Євробачення-2024" оштрафували українську делегацію за футболки з принтом Free Azovstal Defenders в ефірі шоу.

Про це розповіла в Instagram учасниця конкурсу від України, співачка alyona alyona.

Вона розповіла, що з’явитися у футболках Free Azovstal Defenders було дуже ризиковою та складною задачею. Будь-які написи та бренди були заборонені, охорона перевіряла весь одяг і, якщо на ньому був напис, просили зняти його або ж заклеювали чорним скотчем.

Перед входом у залу наша команда вдягла футболки під свої інші футболки та кофти та змогли пройти з ними в грінрум.

Ми знали, що коли будуть показувати повтори виступів всіх артистів, то будуть показувати і саму делегацію. Тому коли до нас підійшла камера, наша команда швидко розкрилася і показали наш заклик на весь світ. Ми дуже ризикували, проте все вийшло. Відбилися просто фінансовим штрафом. Я неймовірно рада, що нам вдалося нагадати світу про наших військовополонених, каже alyona alyona.

Скандал з Jerry Heil та світшотом з написом Banderaciaga

У соціальних мережах частину поляків обурив світшот однієї з представниць України на Євробаченні Jerry Heil з написом Banderaciaga. Її звинувачують у підтримці "культу Степана Бандери".

Про це пишуть користувачі X (Twitter) та польські ЗМІ.

У березні 2024 року Jerry Heil (справжнє ім’я Яна Шемаєва) опублікувала у своєму Tik Tok відео, де виконує пісню Teresa & Maria. На ньому вона одягнена у кофту з чорними написами Banderaciaga.

На це звернуло увагу польське інтернет-видання WarNewsPL, опублікувавши відповідний допис у соцмережі X (Twitter).

Після цього поляки почали активніше висловлювати своє обурення та коментувати "суперечливий" світшот.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?