Європейські союзники повинні посилити свою підтримку України — Шольц
Категорія
Політика
Дата публікації

Європейські союзники повинні посилити свою підтримку України — Шольц

Шольц
Джерело:  tagesspiegel.de

Німеччина у 2024 році витратить більше 7,6 млрд дол на допомогу Україні. Європейські союзники також мають вкладати більше коштів на надання озброєння та боєприпасів Києву.

Шольц закликає ЄС підтримати Україну

Якщо послання російському диктатору Володимиру Путіну полягатиме в тому, що Захід стоятиме разом у підтримці України й не відступить, "тоді мир стане можливим раніше, ніж ми думаємо сьогодні".

Так заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц виданню Tagesspiegel.

Зокрема він додав, що в поточному році Німеччина витратить на допомогу Україні більше 7 млрд євро. За його словами, неприйнятним є те, що Берлін наразі надає Києву більше половини від загальної військової допомоги усіх європейських країн.

Допомога Німеччини Україні

З початку повномасштабної війни з РФ Німеччина надала Україні кілька видів артилерії, танки Leopard старішої і нової модифікації, системи ППО IRIS-T і Patriot, боєприпаси, автомобілі, дрони та інші види озброєння.

За словами генерального інспектора збройних сил Німеччини Карстена Бройєра очікується, що в 2024 році, Берлін також надасть Україні близько 200 тис снарядів.

Тим часом Київ запросив у Німеччини далекобійні ракети Taurus, які здатні знищувати цілі на відстані до 500 км. При цьому канцлер виступив проти такої ідеї.

Попри усе, компанія Taurus Systems GmbH, зі свого боку, готова швидко поповнити запаси далекобійних ракет Німеччини у разі постачання їх Україні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?