Кабмін дозволив центрам комплектування вручати повістки незалежно від місця прописки
Категорія
Україна
Дата публікації

Кабмін дозволив центрам комплектування вручати повістки незалежно від місця прописки

Кабмін дозволив центрам комплектування вручати повістки незалежно від місця прописки
Джерело:  online.ua

Кабмін затвердив право територіальних центрів комплектування видавати військовозобовʼязаним повістки незалежно від їхнього місця перебування на обліку.

Джерело: постанова Кабміну від 7 квітня

Де можуть видавати повістки

Постановою від 7 квітня Уряд затвердив внесення змін до Положення про територіальні центри комплектування та соціальної підтримки.

Відтепер абзац одинадцятий пункту 9 Положення викладено в такій редакції:

Центри комплектування здійснюють заходи оповіщення та призову громадян на військову службу за призовом осіб офіцерського складу; на військову службу за призовом осіб із числа резервістів в особливий період; на військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період (незалежно від місця їх перебування на військовому обліку).

Останнього уточнення у Положенні раніше не було. Тепер людина, яка приписана до військкомату в одному місці, зможе отримати повістку в іншому.

Також Кабмін виключив абзаци 16 і 17 пунктів 10 і 11. Там йшлося про участь центрів комплектування у підготовці та виконанні завдань Тероборони в зонах їх відповідальності.

Раніше постанова не регулювала місце видачі повісток, тож не забороняла їх видачу в будь-яких місцях.

Хто може вручати повістки

Вручати повістку може не лише представник територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Повістка може бути вручена й іншими посадовими особами, передбаченими законодавством.

Як керівником установи, організації та підприємства, де працює призовник, так і, приміром, керівником ЖЕКу, ОСББ та іншими посадовими особами, які уповноважені територіальним центром комплектування вручати таку повістку, — сказав начальник управління персоналу штабу командування Сухопутних військ ЗСУ полковник Роман Горбач.

Якщо призовник відмовляється виконувати правила військового обліку, то до нього може застосуватися відповідальність згідно із законодавством.

  • Якщо це повістка для звірки військово-облікових даних, то застосовується адміністративна відповідальність.

  • Якщо призовник пройшов звірку військово-облікових даних, медичну комісію для призову і уникнув від відправки у військову частину — настає кримінальна відповідальність.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?