Кабмін назвав терміни ймовірного підвищення мінімальної пенсії до 3500 гривень
Категорія
Економіка
Дата публікації

Кабмін назвав терміни ймовірного підвищення мінімальної пенсії до 3500 гривень

Кабмін назвав терміни ймовірного підвищення мінімальної пенсії до 3500 гривень
Джерело:  online.ua

Мінсоцполітики планує в березні 2022 року пенсіонерам у віці 75+ років підвищити мінімальну пенсію до 3500 грн. Але це підвищення залежить від того, що буде відбуватися з прожитковим мінімумом і економічних можливостей держави.

Джерело: Радіо Свобода

Міністр соціальної політики Марина Лазебнаяпояснила, що підвищення пенсій залежить від декількох факторів. Вона стверджує, що в плані Мінсоцполітики на перше півріччя наступного року стоїть підвищення виплат до 3,5 тисяч гривень.

"Я вже колись і президенту ходила говорила, що краще за все було б зробити для людей з 75 років, у кого є стаж 30-35 років, мінімальну гарантію в 3 500. Так, є людина у віці 74 роки і 9 місяців. Їй буде трішечки менше. Але знову ж ми зараз входимо в дискусію, що буде з прожитковим. І тут треба вже дивитися, чи в змозі ми все це потягнути фінансово, економічно ", - пояснила міністр.

Підвищення пенсій та прожиткового мінімуму у 2021 році

Лазебна нагадала, що з 1 липня прожитковий мінімум в Україні складе 1854 грн, а значить всі пенсії і соціальні виплати українцям перерахують.

"У липні будемо перераховувати прожитковий для людей у кого доплати, надбавки (шахтарські, дітям війни). Там є багато різних надбавок, доплат до пенсій, які розраховуються від прожиткового. І також підвищуються пенсії деяким категоріям пенсіонерів", - уточнила міністр.

Однак доплати до пенсій в розмірі 400 грн для українців у віці 75+ років перенесли на 1 жовтня.

"По 400 гривень всі отримають і будуть її отримувати щомісяця. Але головне, що в наступному році і ці 500 гривень, які ми платимо 85-річним, і 400 гривень 75-річні не будуть знецінюватися. Вони будуть також підлягати індексації", - запевнила Лазебна.

Кому підвищать пенсії в другому півріччі 2021

  • 1 липня - індексація на 11% для мільйона пенсіонерів, яким пенсія була призначена в 2018-19 роках, а також для громадян вікової категорії 65+, які отримують мінімальну пенсію;

  • 1 вересня - перерахунок виплат для потерпілих на виробництві, який торкнеться 200 тисяч осіб (середній розмір підвищення - 430 грн);

  • 1 жовтня - доплата 400 грн пенсіонерам категорії 75-80 років. Мінімальна пенсійна виплата для них складе 2500 грн;

  • 1 грудня - мінімальна пенсія збільшиться до 2600 грн;1 січня 2022 року - підвищення пенсій на 40% для 30 тисяч інвалідів ЧАЕС, якщо буде прийнятий відповідний законопроєкт в другому читанні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?