Кабмін озвучив рішення про введення локдауна у всій Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

Кабмін озвучив рішення про введення локдауна у всій Україні

Кабмін озвучив рішення про введення локдауна у всій Україні
Джерело:  online.ua

В Україні не вводитимуть повний локдаун. Кабмін вважає його безглуздим, незважаючи на напружену ситуацію з коронавірусом.

Джерело: Telegram Шмигаля

Глава українського уряду в ході засідання Кабміну 14 квітня констатував, що ситуація з коронавірусом в окремих регіонах України залишається напруженою. Але в той же час по окремих областях, як зазначив Шмигаль, спостерігається зниження кількості нових випадків зараження ковідом і госпіталізацій. На думку прем'єра, це підтверджує ефективність введеного урядом адаптивного карантину.

"Як ми і говорили: закривати всю країну на локдаун зараз немає ніякого сенсу. Місцева влада повинна продовжувати відповідально реагувати на ситуацію у себе в регіоні, а ми все повинні не розслаблятися і дотримуватися протиепідемічних правил", - озвучив Шмигаль рішення про введення локдауна у всій Україні.

Ситуація з коронавірусом в Україні

Станом на 14 квітня кількість хворих на коронавірус в Україні значно зросла. За минулу стуки в країні зафіксували 14553 нових випадків зараження, з них ковідом захворіли 612 дітей і 426 медпрацівників, госпіталізовано 5063 пацієнтів. З початку пандемії 38225 пацієнтів померли через ускладнення, спровокованих коронавірусною хворобою, 467 з них за останню добу.

Найбільша кількість підтверджених випадків зареєстровано в Харківській, Одеській, Львівській, Полтавській областях та в Києві - ці регіони знаходяться в червоній зоні і в них діє жорсткий карантин.

Які області в червоній зоні

На ранок 14 квітня в червоній зоні знаходяться 12 областей:

  1. Київ,

  2. Житомирська область,

  3. Хмельницька область,

  4. Запорізька область,

  5. Київська область,

  6. Одеська область,

  7. Сумська область,

  8. Харківська область,

  9. Львівська область,

  10. Миколаївська область,

  11. Чернігівська область,

  12. Чернівецька область.

У помаранчевої зоні: Вінницька, Волинська, Дніпропетровська, Донецька, Кіровоградська, Луганська, Полтавська, Рівненська, Тернопільська та Черкаська області.

У трьох регіонах встановлено жовтий рівень епідопасності. Це Закарпатська, Івано - Франківська та Херсонська області.

З 15 квітня червона зона буде введена в олтавской області. На межі переходу в червону зону - Черкаська та Донецька області.

Какие области в красной зоне апреля - инфографика moz.gov.ua 

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?