Кабмін поділився з українцями чудовою звісткою - перші подробиці
Категорія
Економіка
Дата публікації

Кабмін поділився з українцями чудовою звісткою - перші подробиці

Кабмін поділився з українцями чудовою звісткою - перші подробиці
Джерело:  Укрінформ

Очільник Міністерства фінансів Сергій Марченко повідомив українським громадянам приємну новину - за його словами, економічна ситуація в Україні контрольована і поступово виходить на відновлення зростання. Про це міністр розповів у коментарі журналістам під Верховною Радою. Окрім того, нещодавно Марченко одним із перших відреагував на призначення Кирила Шевченка головою Національного банку України. Політик наголосив, що очікує на продовження зваженої монетарної політики та продовження конструктивноі співпраці між Національним банком та Мінфіном. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Укрінформ".

"Жодних підстав вважати, що у нас є неконтрольований ріст захворюваності, немає і в принципі економічна ситуація - контрольована. В другій декаді червня вже були індикатори відновлення економіки, почали відкриватися малий і середній бізнес, який був закритий в умовах кризи, зростання споживання електроенергії, кількість реєстрації нових ФОПів вийшла на докризовий рівень", - наголосив глава Мінфіну.

За його словами, всі ці фактори свідчать про те, що Україна поступово виходить на відновлення економічного зростання. Сергій Марченко має надію, що цього року в кінці третього кварталу, під час четвертого кварталу буде йти мова про дуже серйозні показники відновлення економіки.

Варто нагадати, що Кабмін з 12 березня запровадив в Україні карантин з метою протидії поширенню коронавірусної інфекції COVID-19. Як відомо, довелося закрити заклади торгівлі, крім продуктових магазинів, аптек, автозаправок і банків. Також зупинили роботу метрополітенів у Києві, Харкові та Дніпрі, рух наземного транспорту в містах, припинено міжміське і міжобласне автомобільне, залізничне і авіасполучення.Як повідомляв ONLINE.UA, в уряді потішили українців черговою приємною новиною — там розповіли, що Україна, за попередніми підрахунками, може покращити свої позиції та піднятися на 10-20 сходинок в рейтингу Doing Business 2021 від Світового банку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?