Кабмін призначив головою АРМА Олену Думу попри застереження G7
Категорія
Політика
Дата публікації

Кабмін призначив головою АРМА Олену Думу попри застереження G7

Кабмін призначив головою АРМА Олену Думу попри застереження G7
Джерело:  online.ua

Під час засідання 30 червня Кабінет Міністрів призначив новою головою Агентства з розшуку й менеджменту активів (АРМА) Олену Думу.

Джерело: нардеп від "Голосу"  Ярослав Железняк

Думу призначили головою АРМА

Як відомо, перед призначенням, член комісії з відбору відкликав свій голос за Думу і вона мала однакову кількість голосів з іншим кандидатом.

В уряді та АРМА поки офіційно не оголосили про призначення Думи.

У G7 вже висловили занепокоєність через обрання голови АРМА. Там наголосили на важливості дотримання відповідних процедур.

У Transparency International Ukraine заявили, що Дума не має потрібного досвіду роботу та закликали уряд не голосувати за неї через "великі репутаційні ризики для країни й для роботи незалежної та ефективної діяльності антикорупційної екосистеми й органів правопорядку".

В організації зазначають, що Дума має "тісні політичні зв’язки» та «ймовірні ділові контакти з держзрадниками й підозрюваними у співпраці з Росією".

Що відомо про обрання голови АРМА

28 червня Конкурсна комісія з відбору кандидата на посаду голови АРМА оголосила, що за результатами голосування, шість голосів отримала Олена Дума.

Вона є колишньою заступницею голови Чернігівської обласної державної адміністрації. Її оголосили переможницею конкурсу.

5 голосів отримав старший детектив НАБУ Сергій Рокунь.

АРМА не мала керівника від середини 2021 року, коли голову Віталія Сигидина та його заступника Володимира Павленка суд відсторонив від посади через підозру у привласнені понад 400 тисяч доларів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?