Кабмін розкрив курс долара, закріплений у проєкті держбюджету-2022
Категорія
Економіка
Дата публікації

Кабмін розкрив курс долара, закріплений у проєкті держбюджету-2022

Кабмін розкрив курс долара, закріплений у проєкті держбюджету-2022
Джерело:  online.ua

Голова Кабінету міністрів Денис Шмигаль оголосив, що проєкт державного бюджету на 2022 рік містить зафіксований курс гривні до долара США на рівні від 28,60 до 28,70.

Джерело: пресконференція прем’єр-міністра

За його словами, такі показники відповідають прогнозу уряду в цілому.

“Курс залишається у межах 28,60 – 28,70 гривні”, - наголосив Шмигаль.

Він водночас уточнив, що саме такі дані також вказані у трирічній бюджетній декларації на 2022 - 2024 - цей документ було схвалено на рівні уряду ще влітку цьогоріч.

Ще 2021 року курс української гривні до американської валюти “залишатиметься відносно стабільним – на рівні 28 гривень за долар у середньому протягом 12 місяців”.

Проєкт держбюджету-2022

Раніше Денис Шмигаль стверджував, що відповідний законопроєкт внесуть до Верховної Ради останнього можливого для цього дня.

Відповідно Бюджетному кодексу, на рівні уряду ухвалюють рішення про держбюджет України та подають документи в Раду та президенту з дедлайном 15 вересня.

У 2020 році проєкт державного бюджету на сьогоденний рік підтримали під час позачерговому засіданні уряду 14 вересня. Після цього його одразу передали представникам парламенту.

“15 вересня, як це передбачено законодавством, уряд направить до парламенту проєкт державного бюджету на 2022 рік… Це буде збалансований та реалістичний проєкт із чітко визначеними пріоритетами, серед яких: обороноздатність, розвиток медичної сфери, освіта, інфраструктура та, звичайно, соціальні програми”, — наголосив нещодавно прем’єр.

В цілому Шмигаль відзначив позитивні тенденції в українській економіці. Глава Кабміну прозвітував про перевиконання бюджету і оптимістичні настрої бізнесу — останні в серпні покращились до найвищого рівня за останні 2 роки.

“Залишки на єдиному казначейському рахунку виросли у серпні в 6 разів та склали 57,5 млрд грн станом на перше вересня. Крім того, до державного бюджету за перші 8 місяців цього року надійшло на 28 млрд грн більше плану та на 106 млрд більше ніж в минулому році”, - резюмував він.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?