Кабмін розкрив період підписання авіаційного безвізу з ЄС
Категорія
Економіка
Дата публікації

Кабмін розкрив період підписання авіаційного безвізу з ЄС

Кабмін розкрив період підписання авіаційного безвізу з ЄС
Джерело:  online.ua

Український прем’єр-міністр Денис Шмигаль оголосив, що офіційний Київ очікує підписання угоди про Спільний авіаційний простір з Євросоюзом вже восени 2021 року.

Джерело: урядове засідання

За словами голови Кабінету міністрів, йдеться перш за все про ширший доступ української сторони до загального європейського ринку.

“Угоду про спільний авіаційний простір з ЄС, сподіваюся, ми зможемо фізично підписати вже цієї осені. Така угода означає, що українські авіаперевізники отримають розширений доступ на ринок ЄС, і натомість європейські компанії зайдуть в Україну. Відтак конкуренція сприятиме зниженню цін”, - наголосив Шмигаль.

Він уточнив, що Рада ЄС раніше погодила укладання авіаційних домовленостей з українським партнером. Передбачається, що цей безвізовий режим стане одним із низки п’яти, який підпишуть Київ та Брюссель.

“Авіаційний безвіз у нас іде разом з промисловим, митним, цифровим та енергетичним безвізом”, - нагадав політик.

Шмигаль пояснив, український уряд наразі має чітку дорожню карту з євроінтеграції, її планомірно виконують для реформування внутрішньої системи та для того, щоб у майбутньому приєднатися повноцінно до європейської співдружності.

Європейський спільний авіаційний простір - це угода між ЄС та третіми країнами щодо спільних стандартів безпеки й лібералізації ринкових відносин у галузі авіації.

Безвізові режими з ЄС

Угода про відкрите небо з ЄС, так званий авіаційний безвіз, надасть українським авіаперевізникам розширений доступ на ринок ЄС, а європейські компанії зайдуть в Україну. Їх конкуренція сприятиме зниженню цін на авіаквитки, а ринок авіаперевезень стане конкурентним, відкритим і прозорим. Українці отримають більше вибору для подорожей, кращі поєднання за новими маршрутами і напрямками.

Шмигаль відвів євроінтеграційні успіхи України за 7 років після підписання Угоди про асоціацію з ЄС. За його словами:

  • за останні 5 років Україна виконала Угоду про асоціацію з ЄС на 54%;

  • експорт українських товарів в ЄС збільшився на 60% — вже в 2021 році експорт української продукції в Євросоюз може досягти 20 млрд євро;

  • більше 40% всієї торгівлі Україна веде з країнами ЄС.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?