Рада ЄС ухвалила довгоочікуване рішення по Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

Рада ЄС ухвалила довгоочікуване рішення по Україні

Рада ЄС ухвалила довгоочікуване рішення по Україні
Джерело:  online.ua

28 червня Рада ЄС дала згоду на укладення з Україною угоди про відкрите небо, від чого виграють українські пасажири і авіакомпанії. Документ буде підписаний вже восени 2021 року.

Джерело: сайт Європейської Ради

Як зазначається, рішення про підписання угоди про Спільний авіаційний простір (САП) прийнято по Україні, Вірменії, Тунісі та Катару. Цей договір зніме ринкові обмеження щодо країн-підписантів і зв'яже їх з внутрішнім авіаційним ринком ЄС, оскільки вони приймуть авіаційні стандарти ЄС і будуть застосовувати авіаційні правила ЄС.

Очікується, що угода ЄС щодо відкритого неба з Україною буде підписана восени 2021 року.

"Рада тепер готова підписати важливу авіаційну угоду, яка покращить доступ українських авіакомпаній до ринку і поліпшить зв'язокта свободу пересування для громадян. У той же час вона забезпечить найвищий рівень безпеки та рівних умов", - прокоментував рішення Ради ЄС голова Педро Нуно Сантос.

Що дасть українцям угода з ЄС про відкрите небо

Угода про відкрите небо з ЄС, так званий авіаційний безвіз, надасть українським авіаперевізникам розширений доступ на ринок ЄС, а європейські компанії зайдуть в Україну. Їх конкуренція сприятиме зниженню цін на авіаквитки, а ринок авіаперевезень стане конкурентним, відкритим і прозорим. Українці отримають більше вибору для подорожей, кращі поєднання за новими маршрутами і напрямками.

Правда ця угода не тільки про переваги, але і про зобов'язання, які повинна буде взяти на себе Україна в рамках нового договору з ЄС. Йдеться про правила безпеки польотів та захисту прав споживачів, для забезпечення чого офіційному Києву доведеться переглянути чинне законодавство.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?