Кабмін розповів про свої плани щодо "Мотор Січі"
Категорія
Економіка
Дата публікації

Кабмін розповів про свої плани щодо "Мотор Січі"

Кабмін розповів про свої плани щодо "Мотор Січі"
Джерело:  online.ua

Український уряд не збирається домагатися націоналізації заводу "Мотор Січ" - наразі йдеться лише про встановлення контролю з боку держави. З такою заявою виступив віце-прем'єр-міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олег Уруський.

Джерело:  Uaprom.info

Кабінет міністрів не планує націоналізацію "Мотор Січі"

"Ми не говоримо про націоналізацію. Йдеться про контроль держави над стратегічним підприємством", - пояснив представник українського уряду.

Варто звернути увагу на те, що раніше у президентській політичній силі "Слуга народу" говорили про підготовку законопроєкту про націоналізацію підприємства.

Як відомо, ще 23 березня 2021 року український лідер Володимир Зеленський ввів в дію рішення Ради національної безпеки про повернення "Мотор Січі" державі.

Згодом суд заарештував 100% акцій компанії, контроль над якою протягом останніх 5 років намагалися встановити інвестори з Китаю, пов'язані з фірмою Skyrizon Aircraft Holdings.

Як стверджує Олег Уруський, з метою встановлення контролю над підприємством держава може увійти в його капітал.

"Я думаю, що буде проведена докапіталізація "Мотор Січі", і в кінцевому підсумку контрольний пакет акцій буде у держави. Це все поки в стадії обговорення і аналізу", - наголосив український міністр.

Окрім того, чиновник висловив сумнів стосовно участі державного концерну "Укроборонпром" в управлінні заводом, посилаючись на те, що концерн сам перебуває в стадії трансформації.

Що також важливо розуміти, китайський інвестор "Мотор Січі" назвав неприпустимими заяви команди українського лідера Володимира Зеленського про можливу націоналізацію підприємства, а також почав погрожувати новими позовами.

Ба більше, Міністерство закордонних справ України навіть отримало ноту від уряду Китаю через введення РНБО санкцій проти китайських інвесторів "Мотор Січі".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?