Кабмін спрогнозував, що буде з економікою України до 2024 року
Категорія
Економіка
Дата публікації

Кабмін спрогнозував, що буде з економікою України до 2024 року

Кабмін спрогнозував, що буде з економікою України до 2024 року
Джерело:  online.ua

Кабмін затвердив прогноз економічного і соціального розвитку України та бюджетну декларацію на 2022-2024 роки. Уряд розраховує, що економіка країни відновиться, дефіцит бюджету скоротиться, реальна зарплата зросте, а курс долара стабілізується.

Джерело: пресслужба Кабміну

За словами прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля, в документах закріплено, що завдяки проведеним реформам вже в 2023 році Україна зможе вийти на стійкий тренд зростання економіки фактично в 5% щорічно. Також він зазначив, що в Україні впроваджують середньострокове бюджетне планування, чекаючи, що дефіцит бюджету скоротиться, а державний борг зменшиться.

Що буде з економікою України до 2024 року - прогноз уряду

Шмигаль обіцяє у найближчі три роки:

  • скорочення дефіциту бюджету майже вдвічі і повернення до планових 3% вже з 2023 року;

  • зменшення державного боргу до рівня менше 50% ВВП, що дозволить направляти більше бюджетних коштів на розвиток медицини, оборони та освіту;

  • повернення інфляції до таргету в 5% в 2023 році;

  • зростання зарплат на 8-10%.

"Завдяки проведеним реформам вже в 2023 року зможемо вийти на стійкий тренд зростання економіки фактично у 5% щорічно. Це дозволить забезпечити і зростання пенсій, і зростання зарплат, і збільшення витрат на медицину, оборону, освіту, дорожнє будівництво і підтримку бізнесу. Загалом витрати бюджету в наступні 3 роки також виростуть приблизно на 300 млрд грн ", - запевнив Шмигаль.

Яким буде курс долара до 2024 року

Прем'єр запевняє, що протягом трьох років буде забезпечена макроекономічна стабільність в Україні. Курс долара, за його словами, буде триматися на позначці 28-29 грн.

Це підтверджує і прогноз НБУ, де запевняють, що курс долара в Україні буде стабільним. У регуляторі констатують, що, принаймі зараз, валютний ринок добре збалансований, і запевняють, що ситуація 2019 року, коли курс долара рекордно знизився майже до 23 грн, не повториться.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?