Кабмін заборонив здійснювати публічні закупівлі у громадян Росії та Білорусі
Категорія
Україна
Дата публікації

Кабмін заборонив здійснювати публічні закупівлі у громадян Росії та Білорусі

Кабмін заборонив здійснювати публічні закупівлі у громадян Росії та Білорусі
Джерело:  online.ua

У п'ятницю, 12 травня, Кабінет міністрів підтримав зміни до постанови "Про затвердження особливостей здійснення публічних закупівель товарів, робіт і послуг для замовників, передбачених Законом України "Про публічні закупівлі".

Джерело: представниа Кабміну у Верховній раді Тарас Мельничук у Telegram

Кабмін заборонив здійснювати публічні закупівлі у громадян Росії та Білорусі

Змінами введено заборону здійснювати публічні закупівлі товарів, робіт і послуг у громадян Росії та Білорусі на період дії правового режиму воєнного стану в Україні та протягом 90 днів з дня його припинення або скасування.

Також закупівлі забороняється проводити у:

  • юридичних осіб, утворених та зареєстрованих відповідно до законодавства Росії та Білорусі;

  • юридичних осіб, утворених та зареєстрованих відповідно до законодавства України, кінцевим бенефіціарним власником, членом або учасником (акціонером), що має частку в статутному капіталі 10 і більше відсотків, якої є РФ/громадянин РФ/РБ (крім тих, що проживають на території України на законних підставах);

  • юридичних осіб, утворених та зареєстрованих відповідно до законодавства Росії та Білорусі, крім випадків коли активи в установленому законодавством порядку передані в управління Національному агентству з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів.

Викладено в новій редакції Особливості здійснення публічних закупівель товарів, робіт і послуг для замовників, передбачених Законом України "Про публічні закупівлі", на період дії правового режиму воєнного стану в Україні та протягом 90 днів з дня його припинення або скасування, - написав Мельник.

У Грузії спалахнули протести через відновлення авіасполучення з Росією 

Біля будівлі МЗС Грузії пройшла акція протесту проти намірів влади країни відновити авіасполучення з Росією.

Біля будівлі МЗС Грузії проходить акція проти відновлення прямого авіасполучення з Росією, — йдеться у повідомленні агенції "Ехо Кавказу".

На оприлюднених кадрах видно, що учасники акції прийшли з плакатами. Зазначається, що на одному з них написано "Росія — окупант". Крім того, у деяких людей присутні свистки.

Також на мітинг під будівлею МЗС Грузії прибули правоохоронці.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?