Росія скасувала заборону на авіарейси до Грузії — жорстка реакція президентки Зурабішвілі
Категорія
Світ
Дата публікації

Росія скасувала заборону на авіарейси до Грузії — жорстка реакція президентки Зурабішвілі

Росія скасувала заборону на авіарейси до Грузії — жорстка реакція президентки Зурабішвілі
Джерело:  online.ua

Росія скасувала заборону на авіарейси до Грузії, що діяла з 2019 року. Також Путін скасував візовий режим для громадян Грузії.

Джерело: російське агентство "Интерфакс"

Росія скасувала заборону на авіарейси до Грузії

На офіційному порталі правової інформації опублікували вже підписаний президентом Росії указ, що скасовує дію указу 2019 року "Про окремі заходи щодо забезпечення національної безпеки РФ і захисту громадян РФ від злочинних та інших протиправних дій".

Тоді російським авіакомпаніям тимчасово заборонили здійснювати пасажирські авіарейси з території РФ на територію Грузії після подій, відомих як "ніч Гаврилова" – коли поява у парламенті російського депутата-комуніста Сергєя Гаврилова спровокувала протести й заворушення.

У Мінтранспорту Росії вже заявили, що російські авіакомпанії планують виконувати сім прямих рейсів з Москви до Тбілісі та назад на літаках "вітчизняного виробництва".

Також згідно з указом Путіна, з 15 травня громадяни Грузії можуть потрапити на територію Росії без візи і перебувати протягом 90 днів. Виключення - тривале перебування для роботи та навчання.

Як у Грузії відреагували на рішення РФ скасувати заборону на авіарейси

Президент Грузії Саломе Зурабішвілі назвала укази російського диктатора Володимира Путіна "черговою провокацією".

Чергова російська провокація! Відновлення прямого авіасполучення та скасування візового режиму з Грузією неприйнятні, поки Росія продовжує агресію проти України та окупує нашу територію, — написала вона в Twitter.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?