Кабмін затвердив новий порядок отримання субсидій
Категорія
Економіка
Дата публікації

Кабмін затвердив новий порядок отримання субсидій

Кабмін затвердив новий порядок отримання субсидій
Джерело:  online.ua

Під час засідання у середу, 19 травня, представники Кабінету міністрів ухвалили рішення щодо змін у порядок надання субсидій, що було названо спрощенням процедури.

Джерело: урядовий портал

За словами прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, зміни надають можливість заново призначати субсидії без подання заяви. Утім, у процесі все одно є певні винятки.

“З травня цього року уряд запровадив нові правила щодо отримання субсидій. Ми уважно аналізували ситуацію останні дні, і сьогодні вносимо певні корективи в ці правила, аби спростити процедуру отримання допомоги. Верифікація субсидій продовжується. Це справедливо і правильно, аби їх отримували ті, хто їх дійсно потребує”, - наголосив він на засіданні.

Зміни у процедурі призначення субсидій торкаються перш за все питання наявності кількох житлових об’єктів у особи, що по них звертається.

“Якщо ви власник 3-4 квартир у Києві, то субсидія вам призначена не буде. При цьому, якщо у вас є квартира в місті й будинок у селі, то це не завадить вам отримати допомогу. Так само, якщо у вас є ще одне житло на правах спільної власності з іншими людьми ми збільшуємо розмір депозиту, який впливає чи буде отримана субсидія, чи не буде. Також претендувати на субсидію можна, маючи на депозиті до 100 тисяч гривень”, - звернув увагу прем’єр.

До травня 2021 року на території України субсидії надавали близько 3 мільйонам домогосподарств. Оновлені правила верифікації вплинуть на кілька відсотків із загальної кількості цих виплат.

Справи щодо призначення субсидій в окремих випадках належатимуть до розгляду в органах соціального захисту населення на місцях. Це скоротить, як очікується, терміни розгляду.

“Уряд прекрасно розуміє важливість теми субсидій для наших громадян, а тому хочу запевнити, що всі, хто потребує підтримки держави зі сплати житлово-комунальних послуг — її обов’язково отримає”, - стверджував Шмигаль на засіданні Кабміну.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?