Кадиров цинічно запропонував скасувати вибори в Росії і залишити Путіна
Категорія
Політика
Дата публікації

Кадиров цинічно запропонував скасувати вибори в Росії і залишити Путіна

Володимир Путін і Рамзан Кадиров
Джерело:  online.ua

Керівник так званої Чеченської республіки у складі кремлівської Росії Рамзан Кадиров цинічно запропонував відмовитись від проведення президентських виборів у наступному році і залишити диктатора Володимира Путіна на посаді. 

Кадиров закликає залишити Путіна і без виборів

Я пропоную, зараз, коли йде СВО, одноголосно ухвалити рішення, що на виборах у нас буде один кандидат - Володимир Володимирович Путін. Або тимчасово скасувати вибори, - заявив Кадиров.

Наближений до Путіна чеченський лідер заявив, що нібито не бачить іншого відповідного кандидата на пост президента Росії.

Він також в черговий раз повторив тезу кремлівської пропагандти про те, що у всіх нинішніх проблемах Росії нібито винувате НАТО та ЄС.

Згідно з російським законодавством вибори президента мають відбутися 17 березня 2024 року. Остаточне рішення про дату буде прийнято Радою Федерації РФ не раніше ніж за 100 днів (8 грудня 2023 року) і не пізніше ніж за 90 днів (18 грудня 2023 року) до дня голосування.

Сьогодні Путіну виповнився 71 рік.

Що відомо про останні зустрічі Путіна із Кадировим

Наприкінці вересня на тлі чуток про хворобу Рамзана Кадирова російський президент провів із ним зустріч у Кремлі.

Як вважають західні аналітики, ця зустріч стала відповіддю на лояльність Кадирова після збройного заколоту "Вагнера" у червні 2023 року.

Кремль показав нібито зустріч Путіна та Кадирова 28 вересня. Це сталося на тлі чуток про стан глави Чечні та погіршення іміджу Кадирова через відео, де його син б'є в'язня. При цьому диктатор "високо оцінив" дії чеченців в Україні.

Остання зустріч Путіна та Кадирова відбулася 23 березня. Як зазначають аналітики, тоді глава Чечні виглядав знервованим. Сьогоднішня зустріч, ймовірно, є спробою Кремля підтримати Кадирова. Особливо після невдалого бунту "вагнерівців".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?