Канада планує позбавитись старої бронетехніки замість передачі Україні
Категорія
Світ
Дата публікації

Канада планує позбавитись старої бронетехніки замість передачі Україні

Канада планує позбавитись старої бронетехніки замість передачі Україні
Джерело:  online.ua

Армія Канади збирається позбавитись десятків застарілих бронеавтомобілів, які можна було б модернізувати та передати Україні. Більш того, канадська приватна компанія готова відремонтувати цю техніку.

Джерело:  CBC News

Канада могла б допомогти Україні старою бронетехнікою

В Міноборони Канади заявили, що 67 бронемашин із гусеницями з парку в 140 штук очікують на утилізацію.

Також вони використовуються як джерело запасних частин для 73 машин.

В оборонному відомстві заявляють, що протягом наступних кількох років їх замінять абсолютно новими броньованими машинами бойової підтримки.

Компанія Armatec Survivability, що базується в Лондоні, запропонувала оновити цю бронетехніку.

Високопоставлений представник Міноборони Канади цього тижня підтвердив пропозицію Armatec, додавши, що жодного рішення ухвалено не було. Він не уточнив, чи було цю пропозицію сприйнято позитивно.

Зрештою, це рішення ми передаємо політикам, а потім намагаємося діяти. Звичайно, проблема, пов'язана з будь-якими пожертвами, що надходять з інвентарю ЗС Канади, полягає у врівноваженні оперативних потреб, - зазначив заступник гендиректора з міжнародної безпеки Тай Карран.

Що відомо про допомогу Канади Україні 

Канада вже передала в дар вісім танків Leopard 2A4, 39 нових ББМ і 208 броньованих всюдиходів Roshel Senator - частину пакета озброєнь вартістю 1,8 мільярда доларів.

Президент України Володимир Зеленський має відвідати Оттаву в п'ятницю, де він, як очікується, попросить Канаду надати більше військової техніки, включно з додатковими бойовими броньованими машинами і танками.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?