Канада вислала китайського дипломата за переслідування депутата парламенту
Категорія
Світ
Дата публікації

Канада вислала китайського дипломата за переслідування депутата парламенту

Канада вислала китайського дипломата за переслідування депутата парламенту
Джерело:  online.ua

Канада вислала китайського дипломата Чжао Вея після того, як розвідка звинуватила його у спробі переслідування канадського депутата, який критикує ставлення Китаю до мусульманської меншини уйгурів.

Джерело: Reuters

Чому Канада висилає китайського дипломата

У понеділок, 8 травня, міністерка закордонних справ Канади Мелані Жолі оголосила про рішення вислати з країни китайського дипломата Чжао Вея, якого вважають причетним до кампанії з переслідування депутата канадського парламенту Майкла Чонга.

Канада ухвалила рішення оголосити пана Чжао Вея персоною нон грата. Рішення було прийнято після ретельного розгляду всіх факторів, що діють, — йдеться в заяві міністра закордонних справ Канади Мелані Джолі.

Агентство Канадської служби безпеки та розвідки (CSIS) у 2021 році підготувало звіт про китайський вплив у Канаді, який включав інформацію про потенційні загрози члену парламенту від консерваторів Майклу Чонгу та його родині.

Китай заявив, що ніколи не втручався у внутрішні справи Канади та не зацікавлений у цьому. Генеральне консульство Китаю в Торонто заявило, що звіт про Чонг не має під собою фактичної основи і є абсолютно безпідставним.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?