Дослідження показало несподіваний ефект кави на організм
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Дослідження показало несподіваний ефект кави на організм

Дослідження показало несподіваний ефект кави на організм
Джерело:  online.ua

За результатами дослідження The New England Journal of Medicine, кава має як плюси, так і мінуси. Навіть одна чашки кави на день може сприяти більшій рухливості, але при цьому час сну зменшується. Також вживання більше ніж однієї чашки на день призвело до підвищення частоти передчасних шлуночкових скорочень на 50%.

Джерело: The New England Journal of Medicine

Як кава впливає на організм людини

У дослідженні, опублікованому в The New England Journal of Medicine взяли участь 100 здорових осіб з середнім віком 39 років із Сан-Франциско.

Учасники відстежували кількість кроків та сну, а також перевіряли рівень глюкози в кров. Серцевий ритм відстежували за допомогою електрокардіограми.

Кожному учаснику випадковим чином призначили пити стільки кави, скільки він хоче протягом двох днів, а потім утриматися протягом двох днів, повторюючи цей цикл протягом двох тижнів.

За результатами дослідження, у дні, коли учасники пили каву, було зроблено в середньому на 1058 кроків більше, ніж у дні утримання.

Проте сон в такі дні скорочувався на 36 хвилин. Чим більше учасники пили кави, тим більше фізичної активності і менше сну.

Також у дні вживання кави спостерігалося на 52 передчасних шлуночкових скорочень більше.

Рівні глюкози в крові у дні невживання кави зменшувалися.

Чи варто відмовлятися від кави

Провідний автор дослідження, доктор Грегорі Маркус зазначив, що результати дослідження, варто сприймати відштовхуючись від особистих цілей щодо здоров’я.

Він також заявив, що можна перевірити як швидко людина метаболізує кофеїн, звернувши увагу на вплив кави на самопочуття.

Якщо після вживання кави людина починає відчувати занепокоєння і тремтіння після однієї чашки, це означає, що кава метаболізується побільно, якщо подібних симптомів немає, то, відповідно, толерантність до кави є вищою.

Люди можуть бути впевнені, що неминуче небезпечних наслідків від вживання кави точно немає, — сказав Маркус.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?