Казахстан заборонив експорт до РФ товарів, які можуть бути використані у війні
Категорія
Економіка
Дата публікації

Казахстан заборонив експорт до РФ товарів, які можуть бути використані у війні

Казахстан
Джерело:  КазТАГ

Казахстан заборонив експорт до Росії 106 видів товарів, які можуть бути використані у війні проти України.

Казахстан ввів заборону на експорт товарів у РФ

Віце-міністр торгівлі та інтеграції Кайрат Торебаєв повідомив, що його країна ввела заборону на експорт до Росії 106 видів товарів, які можуть бути використані у війні.

Ми експортуємо всі товари, крім тих, що належать до війни – на них накладено обмеження. Це 106 найменувань товарів – їхній експорт ми повністю заборонили.

Серед заборонених товарів - дрони, електрочіпи, електроніка, яка може використовуватись у війн.

Торебаєв пояснив, що заборонені 106 видів товарів не виробляються в Казахстані, а до вторгнення РФ реекспортувалися через Казахстан. Імпорт до Казахстану продовжиться, але експорт вже ні.

Казахстан звинувачували у допомозі РФ обходити санкції

Казахстан неодноразово стикався з звинуваченнями в допомозі Росії в отриманні санкційних товарів, які можуть бути використані у військових діях в Україні.

Оскільки західні країни прагнуть придушити реекспорт чутливих товарів третіми країнами до Росії, керівництво Казахстану пообіцяло дотримуватися російських санкцій.

Казахстан також намагався дистанціюватися від вторгнення Росії в Україну і не визнав частково окуповані регіони України частиною Росії.

28 вересня лідер Казахстану Касим-Жомарт Токаєв заявив, що його країна не допоможе Росії обійти санкції Заходу, запроваджені через війну в Україні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?