Керівництво НАТО відреагувало на події в Дагестані
Категорія
Світ
Дата публікації

Керівництво НАТО відреагувало на події в Дагестані

НАТО
Джерело:  Delfi

У НАТО переконані в тому, що вчорашні заворушення в дагестанському аеропорту Махачкала не вигідні диктатору Володимиру Путіну, хоча вони є результатом розпалювання ненависті російською пропагандою.

НАТО вважає події в аеропорту Махачкали проявом радикалізації російського народу

З такою заявою виступив очільник Центру передового досвіду в галузі стратегічних комунікацій НАТО Яніс Сартс.

На його переконання, сутички – це один із проявів радикалізації російського суспільства.

Російські ЗМІ розпалюють ненависть до українців, Заходу, а тепер і до Ізраїлю. Напруженість у Росії зростає, і Дагестан – одне з місць, звідки родом багато хто з тих, хто загинув в Україні, – заявив представник Альянсу, звернувши увагу на те, що події в Махачкалі нікого в НАТО насправді не здивували.

Як зазначає Яніс Сартс, те, що сталося, було реакцією людей на конкретну ситуацію.

Такі прояви не вигідні Кремлю, і будуть спроби їх придушити, – прогнозує він.

На переконання представника Альянсу, це відбуватиметься "єдиним способом, який вони знають, – силою".

Кремлю і центральній владі ніщо не загрожує, але з точки зору логіки авторитарної системи такі прояви – щось таке, чого допускати не можна, бо події можуть зайти непередбачувано далеко, - каже Сартс.

Що відбувалося в Дагестані

Як уже згадувалося раніше, 29 жовтня у Махачкалі учасники антисемітської акції увірвалися в аеропорт і намагалися проникнути в літак з Тель-Авіва, шукаючи євреїв.

У зв’язку з цим аеропорт були змушені тимчасово закрити.

Згідно з останніми даними, там постраждали близько 20 осіб.

Глава Дагестану Сергій Меліков уже почав цинічно брехати, що вчорашні (антисемітські, — ред.) заворушення в аеропорту Махачкали координувалися через телеграм-канал, адміни якого — це «зрадники та бандерівці з території України».

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?