Кілька країн ЄС хочуть ввести санкції проти проросійських олігархів Грузії та Молдови
Категорія
Політика
Дата публікації

Кілька країн ЄС хочуть ввести санкції проти проросійських олігархів Грузії та Молдови

Кілька країн ЄС хочуть ввести санкції проти проросійських олігархів Грузії та Молдови
Джерело:  online.ua

Кілька європейських міністрів закордонних справ закликали Євросоюз накласти санкції на олігархів, причетних до «спроб дестабілізації» в Молдові та Грузії.

Джерело: Politico

Санкції проти олігархів Грузії та Молдови

Міністр закордонних справ Франції Катрін Колонна перед зустріччю міністрів закордонних справ ЄС 20 березня сказала, що Молдова та Грузія стикаються зі спробами дестабілізації, які вимагають від ЄС максимальної пильності.

Це може бути підставою для того, щоб ми почали розглядати питання щодо тих, хто відповідальний за ці спроби, - сказала вона.

Міністри з Румунії та Естонії також закликали союз запровадити санкції проти проросійських олігархів у Молдові.

Зокрема очільник МЗС Естонії Урмас Рейнсалу вважає, що ЄС «несе відповідальність за залучення та створення нового механізму санкцій проти російських агентів, проти тих олігархів у Молдові, які готують переворот».

РФ хоче повалити державний лад в Молдові

Президентка Молдови Майя Санду публічно звинуватила Кремль у намірах повалити уряд.

Раніше цього місяця міністр внутрішніх справ Молдови Ана Ревенко заявила, що «Москва, групи інтересів і олігархи-втікачі» об’єднують зусилля, щоб «змінити демократичний курс у Кишиневі».

Вона мала на увазі проросійського олігарха Ілана Шора, якого звинувачують у фінансуванні протестів проти проєвропейського уряду Молдови.

Протести у Грузії проти законопроєкту про іноагентів

На початку березня тисячі протестувальників вийшли на демонстрацію в Тбілісі, протестуючи проти суперечливого законопроекту про «іноземних агентів», який, як зазначила президентка Грузії, був продиктований Москвою.

Правляча партія Грузії «Грузинська мрія» відкликала законопроєкт, проте населення країни все більше остерігається, що уряд зближується з Москвою.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?