Кількість загиблих внаслідок землетрусів у Туреччині та Сирії перевищила 4 тис осіб
Категорія
Світ
Дата публікації

Кількість загиблих внаслідок землетрусів у Туреччині та Сирії перевищила 4 тис осіб

Кількість загиблих внаслідок землетрусів у Туреччині та Сирії перевищила 4 тис осіб
Джерело:  online.ua

Кількість загиблих внаслідок потужних землетрусів на території Туреччини та Сирії, що стались 6 лютого, вже перевищила 4 тис осіб. 

Джерело:   Anadolu

Що відомо про потужні землетруси в Туреччині та Сирії 

Зазначається, що внаслідок землетрусів в Туреччині та Сирії загалом вже загинули 4,3 тис людей.

Зокрема, жертвами землетрусу на території Туреччини стали 2 тис 921 людина, ще 15 тис 834 людини отримали поранення.

У Сирії внаслідок землетрусу загинуло щонайменше 1 тис 400 осіб, понад 3 тис травмовано.

За словами старшого співробітника ВООЗ з надзвичайних ситуацій у Європі Кетрін Смоллвуд, кількість жертв землетрусу на території Туреччини може зрости у 8 разів.

На жаль, ми завжди спостерігаємо одне й те саме із землетрусами, а саме те, що початкові повідомлення про кількість загиблих або поранених людей значно зростають найближчими днями протягом тижня, - зазначила Смоллвуд.

За її словами, судячи з динаміки виявлення постраждалих та за масштабами руйнувань, кількість жертв події найближчими днями може збільшитися у вісім разів.

Червоний Хрест запросив допомогу у розмірі 75 млн доларів, які підуть на допомогу постраждалим внаслідок землетрусів у Туреччині та Сирії.

Повідомляється, що 20 млн доларів будуть направлені на підтримку людей у Сирії за допомогою сирійського Червоного Півмісяця, а 55 млн доларів — на підтримку постраждалих у Туреччині через турецький Червоний Півмісяць.

Турецький Червоний Півмісяць і сирійський Червоний Півмісяць негайно мобілізували сили для підтримки постраждалих. Потреби зростають щохвилини. Рятувальники прибувають до найбільш постраждалих районів, де ті, хто вижив, залишаються під завалами, - йдеться в заяві представників Червоного Хреста.

Допомогу вже надали кілька країн. Так. Швеція виділить близько 700 тис доларів. Крім того, уряд відправить до постраждалого регіону намети, обладнання і має намір надати експертну допомогу. Данія оголосила про виділення Туреччини та Сирії 1,4 млн доларів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?