Кім Чен Ин наказав політбюро поглиблювати звʼязки з РФ після зустрічі з Путіним
Категорія
Політика
Дата публікації

Кім Чен Ин наказав політбюро поглиблювати звʼязки з РФ після зустрічі з Путіним

Кім Чен Ин наказав політбюро поглиблювати звʼязки з РФ після зустрічі з Путіним
Джерело:  online.ua

Після зустрічі з Володимиром Путіним Кім Чен Ин провів засідання політбюро ЦК Трудової партії, найвищого органу керівництва КНДР. Північнокорейський диктатор наказав "максимально поглиблювати відносини з Росією". 

Джерело:  Yonhap

Кім Чен Ин наказав "максимально поглибити" зв'язки з РФ

Під час засідання диктатор та вищі посадові особи обговорювали результати візиту Кім Чен Ина до Росії і його зустрічі з колегою Володимиром Путіним. Зокрема було представлено довгострокові плани розвитку двосторонніх відносин між країнами.

На першому засіданні Кім наголосив на важливості "зміцнення тісних контактів і співпраці між відповідними галузями двох країн для розширення і розвитку співробітництва в кожній сфері всебічним чином". Також він закликав до активної реалізації заходів для подальшого поглиблення двосторонніх зв'язків у всіх сферах і виведення їх на новий високий рівень, - зазначає видання.

Зокрема на зустрічі порушували питання "низки шляхів для практичного і всебічного застосування успіхів", які нібито були досягнути диктатором "завдяки його зовнішній діяльності".

Під час доповіді директор департаменту комітету Кім Сон Нам заявила, що візит диктатора до РФ вивів відносини між КНДР й Росією на "новий стратегічний рівень у відповідь на вимогу нової епохи й приніс радикальні зміни у світовій геополітичній ситуації".

Співпраця РФ та Північної Кореї

13 вересня Кім Чен Ин та Володимир Путін зустрілись для обговорення посилення військової співпраці. Зокрема перший також зустрівся й з міністром оборони терористичної країни Сергієм Шойгу.

Вважається, що Північна Корея має великий запас артилерійських снарядів і ракет, сумісних із зброєю радянських часів.

Як вважають іноземні експерти, в обмін на зброю Північна Корея може отримати вкрай необхідну енергетичну і продовольчу допомогу, а також передові збройові технології, зокрема і пов’язані з міжконтинентальними балістичними ракетами, підводними човнами з ядерними балістичними ракетами і військовими розвідувальними супутниками.

У Держдепі США заявили, що адміністрація Байдена "без вагань" накладе додаткові санкції на Росію та Північну Корею, якщо вони укладуть будь-які нові угоди з продажу зброї.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?