Кім Чен Ин визнав кризу й загрозу для існування КНДР
Категорія
Світ
Дата публікації

Кім Чен Ин визнав кризу й загрозу для існування КНДР

Кім Чен Ин визнав кризу й загрозу для існування КНДР
Джерело:  online.ua

Північнокорейський диктатор Кім Чен Ин оголосив про “серйозну кризу” та буквально загрозу національній безпеці КНДР на тлі поширення коронавірусу COVID-19.

Джерело: Kyodo News

Згідно із заявою державного лідера, криза прямо спричинена коронавірусом. Він уточнив, що “головними факторами, які гальмують і створюють перешкоди для проведення в життя важливих завдань, поставлених партією на з'їзді і пленарних засіданнях, є непрофесіоналізм і недбалість кадрів”.

Водночас була відзначена необхідність активної кампанії проти так званих “ідеологічних помилок”.

“Високопоставлені посадовці, відповідальні за важливі державні справи, знехтували реалізацією рішень партії щодо прийнятих організаційних, інституційних, матеріальних, наукових і технічних заходів у зв'язку з глобальною кризою у сфері охорони здоров'я. Тим самим вони викликали серйозний інцидент, який спричинив тяжкі наслідки кризової ситуації в справі забезпечення безпеки держави і громадян”, - наголосив Кім Чен Ин.

Цьому виступу із заявою передувало звільнення низки старших членів партії, що керує країною. Сам диктатор не уточнив, що саме відбувається у державі та яка точно ситуація із темами, яких він торкнувся.

За офіційними урядовими даними, в КНДР немає жодного зареєстрованого випадку коронавірусу. Утім, це радше говорить про те, як владний режим приховує відповідну інформацію від населення.

Проблеми в КНДР

Раніше Кім Чен Ин виступав із попередженням щодо ймовірного голоду, пов’язаного з глобальною кризою.
Причиною проблем з їжею Кім Чен Ин назвав неврожай і коронавірус. Північнокорейський лідер пояснив, прийняті карантинні обмеження затягнули "боротьбу за забезпечення населення одягом, харчуванням і житлом".

За словами глави КНДР, багато товарів першої необхідності, включаючи ліки, також стають все більш дефіцитними, оскільки пандемія змусила Північну Корею закрити свій кордон з Китаєм.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?