Кім Чен Ин запросив Путіна до Північної Кореї. Той погодився
Категорія
Світ
Дата публікації

Кім Чен Ин запросив Путіна до Північної Кореї. Той погодився

Кім Чен Ин запросив Путіна до Північної Кореї. Той погодився
Джерело:  online.ua

Кім Чен Ин запросив президента Росії Володимира Путіна відвідати Північну Корею. Путін прийняв запрошення, хоча негайного підтвердження з боку Кремля не було.

Джерело: Reuters

Путін прийняв запрошення приїхати до Північної Кореї

Під час рідкісного візиту за кордон лідер КНДР Кім Чен Ин запросив президента Росії Володимира Путіна до своєї країни.

За даними північнокорейського державного інформаційного агентства KCNA, Путін прийняв запрошення Кіма.

Під час зустрічі 13 вересня, називаючи один одного «товаришами», два лідери виголосили тости за свою дружбу після того, як 70-річний Путін показав 39-річному Кіму найсучасніший космічний комплекс Росії.

Наприкінці прийому Кім Чен Ин люб’язно запросив Путіна відвідати КНДР у зручний час. Путін із задоволенням прийняв запрошення і підтвердив своє бажання незмінно продовжувати історію та традиції дружби Росії та КНДР, — повідомили в KCNA.

За словами Путіна, 14 вересня Кім Чен Ин має відвідати заводи військової та цивільної авіації в російському місті Комсомольськ-на-Амурі та оглянути Тихоокеанський флот Росії у Владивостоці.

Північна Корея може поставляти Росії снаряди

Вашингтон звинуватив Північну Корею в постачанні зброї Росії, але незрозуміло, чи були зроблені поставки.

І Росія, і Північна Корея заперечують ці заяви, але пообіцяли поглибити співпрацю в галузі оборони.

Вважається, що Північна Корея має великий запас артилерійських снарядів і ракет, сумісних із зброєю радянських часів.

У Держдепі США заявили, що адміністрація Байдена «без коливань» накладе додаткові санкції на Росію та Північну Корею, якщо вони укладуть будь-які нові угоди з продажу зброї.

Міністр об’єднання Південної Кореї Кім Йон Хо, який відповідає за відносини з Північчю, висловив «глибоке занепокоєння» щодо військової співпраці та можливих операцій із зброєю між Пхеньяном і Москвою, заявивши, що дві країни, очевидно, укладуть «якусь військову угоду».

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?