Кім Чен Ин зробив заяву про війну Росії в Україні
Категорія
Світ
Дата публікації

Кім Чен Ин зробив заяву про війну Росії в Україні

Кім Чен Ин зробив заяву про війну Росії в Україні
Джерело:  online.ua

Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин підняв келих за здоров'я свого російського колеги-диктатора Володимира Путіна та заявив, що "впевнений в успіху Росії" у війні.

Джерело: Reuters

Кім Чен Ин зробив заяву про війну Росії в Україні 

Кім Чен Ин під час зустрічі з Путіним у Владивостоці висловив упевненість у тому, що російська окупаційна армія та народ переможуть проти "зла", яке він назвав "західним імперіалізмом" у війні.

Російська армія і народ, безумовно, здобудуть велику перемогу у священній боротьбі за покарання великого зла, що претендує на гегемонію і має експансіоністські ілюзії, - сказав Кім, піднявши тост за здоров'я "товариша Путіна" та за перемогу "великої Росії".

Кім заявив, мовляв, лиш ступив на російську землю, як "став безпосереднім свідком значних досягнень російського народу в справі побудови сильної, сучасної Росії під керівництвом товариша Путіна". Армію окупантів він назвав "героїчною", яка "впевнено продемонструє безцінні чесноти честі" в так звані "СВО". Крім того, за словами Кім Чен Іна, Росія "піднялася для захисту свого суверенітету та безпеки".

Крім того, північнокорейський лідер наголошує, що хоче розвивати відносини з РФ та підтримує всі рішення Путіна: "Я сподіваюся, що ми завжди будемо разом у боротьбі проти імперіалізму". За його словами, зараз для КНДР "найпершим пріоритетом є відносини з РФ".

Що відомо про візит Кім Чен Ина до Росії 

Російські пропагандисти публікують нові кадри прибуття Кім Чен Ина в РФ.На них можна побачити, як лідер КНДР виходить з поїзда, його зустрічає військовий оркестр.

Де саме зняті ці кадри, не уточнюється. Агентство ТАСС з посиланням на Мінприроди РФ пише, що голова відомства Олександр Козлов зустрів лідера КНДР на станції Хасан в Приморському краї. Губернатор краю Олег Кожемяко повідомив, що брав участь у зустрічі Кім Чен Ина на прикордонній станції.

Протягом дня російські пропагандистські агентства писали, що голова Міноборони РФ Сергій Шойгу братиме участь у переговорах Кім Чен Ина і президента РФ Володимира Путіна. Також Кремль не виключав, що в під час візиту Кім Чен Ина обговорюватимуть питання щодо надання Пхеньяну гуманітарної допомоги.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?