Кінокритики обрали екранізацію Муракамі найкращим фільмом 2021 року
Категорія
Культура
Дата публікації

Кінокритики обрали екранізацію Муракамі найкращим фільмом 2021 року

Кінокритики обрали екранізацію Муракамі найкращим фільмом 2021 року
Джерело:  online.ua

Національна спілка кінокритиків США назвала японську драму "Сядь за кермо моєї машини" найкращим фільмом 2021 року. Напередодні цей фільм, який є екранізацією однойменного оповідання Харукі Муракамі, отримав визнання від Асоціації кінокритиків Нью-Йорка та Лос-Анджелеса.

Джерело: пресслужба  Спілки

Літературною основою сценарію стало оповідання Муракамі зі збірки «Чоловіки без жінок». Головний герой – театральний режисер, якого запрошують у Хіросіму для постановки п'єса Антона Чехова «Дядя Ваня». Між ним та його водійкою, небагатослівної дівчиною в кепці, виникають стосунки, засновані на почутті довіри та відкритості.

Цей фільм вперше продемонстрували на минулорічному Каннському кінофестивалі. Тут критики неабияк оцінили сюжет, віддавши нагороду за найкращий сценарій Рюсуке Хамагуті. Також роботу оцінили в ФІПРЕСІ (Журі Міжнародна федерація кінопреси), вона отримала приз екуменічного (християнського) журі, а ще – "Золотий глобус" за найкращий фільм іноземною мовою.

Реакція ЗМІ на фільм "Сядь за кермо моєї машини" 

Кілька десятків видань включили його до своїх списків кращих фільмів року, а Los Angeles Times, The New York Timesта The Wall Street Journalназвали його найкращим фільмом року.

Цитати Харукі Муракамі 

Твори сучасного японського письменника Харукі Муракамі перекладені 50-ма мовами. А сам він свого часу створив переклади робіт Скотта Фіцджеральда, Трумена Капоте, Джона Ірвінга, Джерома Селінджера.

  • Світ без любові - все одно що вітер за вікном. Ні помацати його, ні вдихнути.

  • Обіймаючи один одного, ми ділимося своїми страхами.

  • Як не старайся, коли боляче — болить.

  • Мабуть, серце ховається в твердій шкаралупі, то ж розколоти її дано не всім. Може, тому у мене до пуття не виходить любити.

  • Людині дарується надія, і вона використовує її як паливо, щоб жити далі. Без надії ніяке «далі» неможливо.

  • Що таке самотність? Вона схожа на почуття, яке накриває тебе, коли в дощовий вечір стоїш біля гирла великої річки та довго-довго дивишся, як величезні потоки води вливаються в море.Якщо все буде так, як тобі хочеться, то жити стане нецікаво.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?