Кіпр готовий передати Україні танки Т-80У в обмін на Leopard
Категорія
Політика
Дата публікації

Кіпр готовий передати Україні танки Т-80У в обмін на Leopard

Кіпр готовий передати Україні танки Т-80У в обмін на Leopard
Джерело:  online.ua

Влада Кіпру заявила про готовність відправити Україні радянські важкі танки Т-80У в обмін на німецькі Leopard-2. Відомо, що на озброєнні кіпрської армії мається 82 таких важких радянських танки. 

Джерело:   Army Recognition

Що відомо про можливість отримання танків Т-80У від Кіпру 

За інформацією видання, ще навесні минулого року США просили Кіпр про передачу Україні радянської бронетехніки, яка зберігається на складах.

Зокрема, мова йшла про ЗРК ТОР-М1 та С-300, танки Т-80У, БМП-3, винищувачі Мі-35 та гелікоптери.

Уряд Кіпру назвав умовою передачі танків отримання від Німеччини сучасних Leopard-2. Однак в Берліні поки що офіційно не надали ніяких коментарів з цього приводу.

У Кіпрі хочуть, аби танки надходили з дружньої Греції, яка вже має їх на озброєнні. У грецькому арсеналі 170 Leopard 2A та 183 одиниці Leopard 2A4GR, випущених у 1980-х роках, але наразі вони у процесі модернізації.

Греція своєю чергою хоче отримати новіші Leopard 2 в обмін, щоб уникнути виснаження своєї армії на тлі загострення з Туреччиною.

Кіпр загалом має близько 82 танків Т-80У. Це удосконалена версія Т-80, яка має модернізовану вежу, динамічним захистом "Контакт-5", покращений приціл та оснащена протитанковим ракетним комплексом 9М119 "Свір".

Між тим у Міноборони Великої Британії оприлюднили відео із бойовими можливостями власних танків Challenger 2, які невдовзі має отримати Україна.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?