Китай і НАТО обговорили війну в Україні
Категорія
Світ
Дата публікації

Китай і НАТО обговорили війну в Україні

НАТО
нато

Представники Міністерства оборони Китаю та Північноатлантичного Альянсу 13 березня провели в Пекіні вже восьму зустріч у межах військового діалогу з питань політики безпеки.

Китай і НАТО провели військовий діалог

Китайська сторона заявила, що сторони обмінялися думками з питань "оборонної взаємодії між Китаєм і НАТО, а також міжнародної і регіональної ситуації".

В Альянсі вказали, що їхню делегацію очолив директором Відділу безпеки на основі співробітництва генерал-майор Дачіан-Тіберіу Щербан, а з китайського боку — заступник директора Офісу міжнародного військового співробітництва генерал-майором Яо Цінем.

Під час зустрічі обговорювались такі теми, як глобальна і регіональна безпека з акцентом на незаконне вторгнення Росії в Україну, морська безпека і питання, що становлять спільне занепокоєння, — йдеться в заяві НАТО.

Представники Альянсу окремо підкреслили важливість подібних переговорів, які є "цінним форумом для вирішення спільних проблем та інтересів і сприяють прозорості".

Представник Китаю провів переговори у Києві

Спеціальний представник Лі Хуей провів відверті та дружні переговори про китайсько-українські відносини та українську кризу з главою Офісу президента Андрієм Єрмаком, першим віце-прем'єр-міністром та міністром економіки Юлією Свириденко та міністром закордонних справ Дмитром Кулебою, — йдеться в заяві МЗС РФ.

Окрім того, наголошується, що під час зустрічі були присутні посол КНР в Україні Фань Сяньжун, посол України в КНР Павло Рябікін, заступник міністра енергетики Світлана Гринчук та інші офіційні особи".

За словами пресслужби китайського дипломатичного відомства, увечері 7 березня Лі Хуей завершив свій візит в Україну і поїздом залишив Київ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?