Китай може використовувати вантажні крани для шпигунства за США – WSJ
Категорія
Світ
Дата публікації

Китай може використовувати вантажні крани для шпигунства за США – WSJ

Китай може використовувати вантажні крани для шпигунства за США – WSJ
Джерело:  online.ua

США думають, що вантажні крани можуть допомогти Китаю шпигувати за Сполученими штатами Америки.

Джерело: The Wall Street Journal

Китай може шпигувати за США за допомогою вантажних кранів

Останнім часом США стають дедалі більш стурбованими питанням безпеки щодо Китаю. Одним із найновіших сюжетів стала небезпека того, що китайські вантажні крани можуть використовуватися для шпигунства.

Як з'ясувалося, багато вантажних кранів, вироблених у Китаї, можуть бути використані для збору інформації про транспортування різних вантажів, у тому числі й військових. Це стає можливим завдяки особливому обладнанню, яке може потай передавати інформацію про об'єкти, на які спрямовані крани.

Китайські крани ZPMC, які використовуються в морських портах по всій країні, викликають побоювання деяких співробітників служб національної безпеки та Пентагону. Вони порівнюють ці вантажопідйомні механізми з троянським конем, який може приховувати в собі можливості для шпигунства і кібератак.

Адже крани можуть бути підключені до комп'ютерних систем, портом, що управляють, і становити загрозу для інформаційної безпеки. Крім того, ці крани використовуються не лише у цивільних, а й у військових портах, що збільшує ризик для національної безпеки США.

Незважаючи на порівняно гарну якість виготовлення та невисоку вартість, вони містять складні датчики, які можуть реєструвати та відстежувати походження та місце призначення контейнерів, що спричиняє побоювання, що Китай може перехопити інформацію про матеріальні засоби, що доставляються в країну або з країни для підтримки військових операцій США. по всьому світу, - йдеться у матеріалі.

США готують потужні санкції проти Китаю

США можуть підготувати коаліцію зі своїх найближчих партнерів для запровадження санкцій проти Китаю у разі, якщо той надаватиме військову допомогу РФ у конфлікті з Україною.

До таких партнерів, можливо, можуть належати Японія, Австралія, Нова Зеландія та деякі інші країни. Питання введення санкцій у разі можливої військової допомоги Китаю Росії залишається відкритим і вимагає подальшого вивчення.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?