Китай витрачає на проросійську пропаганду більше, ніж РФ
Категорія
Світ
Дата публікації

Китай витрачає на проросійську пропаганду більше, ніж РФ

Китай витрачає на проросійську пропаганду більше, ніж РФ
Джерело:  online.ua

Влада США дізналася про те, що Китай витрачає мільярди доларів на поширення "отруйної російської дезінформації". Що важливо розуміти, йдеться також про меседжі, які повністю збігаються з позицією диктатора Володимира Путіна щодо України.

Джерело: The Guardian

Влада Китаю нав'язує своїм громадянам проросійські настрої

Колодязь отруєний китайською та російською дезінформацією – це згубно, - заявив координатор Центру глобальної взаємодії, органу Державного департаменту США, створеного для "викриття та протидії" іноземній пропаганді та дезінформації Джеймс Рубін.

Згідно з даними представника Держдепу США, офіційні Москва та Пекін витрачають мільярди доларів на маніпулювання інформацією. Окрім того, наголошується, що Китай діє в глобальному масштабі і витрачає більше, ніж Москва.

Джеймс Рубін звертає увагу на те, що влада КНР цинічно повторює і поширює твердження Росії, що війну "розв'язало НАТО".

Ми, як нація, і Захід не поспішаємо реагувати, і це справедливе судження, що ми стоїмо перед дуже-дуже великим викликом. У комунікаційному просторі узгодження між Китаєм і Росією близьке до завершення, – попередив представник Держдепу США.

Китай також розглядає варіанти надання Росії артилерії та боєприпасів

Як вдалося дізнатися американським журналістам від своїх інсайдерів у розвідці США, наразі влада КНР активно шукає можливості поставок РФ артилерії та боєприпасів.

Офіційні особи не сказали, які конкретні докази вони мали для підтвердження розвідки, яку також підтвердив NBC News колишній чиновник США та західний чиновник, проінформований про це, — йдеться у повідомленні телеканалу.

Очільник ГУР Кирило Буданов заявив, що Китай поки ще не передав свою зброю РФ.

  Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?