Китай планує висадити людей на Місяць до 2030 року
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Китай планує висадити людей на Місяць до 2030 року

Китай планує висадити людей на Місяць до 2030 року
Джерело:  online.ua

Китай хоче пришвидшити роботу над своєю місією місячного зонду. Там впевнені, що до 2030 року китайські космонавти побувають на Місяці.

Джерело: CGTN

Китай збирається висадитись на Місяці до 2030 році

Про такі амбітні плани заявив головний розробник програми дослідження Місяця Ву Вейрен.

До 2030 року китайці точно зможуть ступити на Місяць. Це не проблема, - сказав він.

Рік тому Національне космічне управління Китаю оголосило про план розпочати четверту фазу програми дослідження Місяця.

Вона включає запуск трьох місій під назвами «Чан'е-6», «Чан'е-7» і «Чан'е-8» та будівництво міжнародної місячної дослідницької станції на Місяці.

Ву сказав, що місія «Чан'е-6», як очікується, отримає зразки місячного ґрунту із зворотного боку Місяця приблизно в 2024 році.

Це буде перший раз, коли людство отримає зразки ґрунту із зворотного боку природного супутника Землі.

«Чан'е-7» готується приземлитися на південному полюсі Місяця, шукаючи сліди води.

Місія «Чан'е-8», яку планується запустити приблизно у 2028 році, призначена для співпраці з «Чан'е-7», щоб закласти основу для будівництва місячної дослідницької станції на південному полюсі Місяця.

Що предбачає місячна програма Китаю

У 2004 році Китай офіційно започаткував дослідження Місяця під назвою «Проект Чан'е».

У грудні 2020 року місячний зонд «Чан'е-5» повернув 1731 грам зразків із Місяця, що ознаменувало завершення триетапної програми дослідження Місяця на орбіті, посадку і повернення.

План також передбачає запуск супутника зв’язку Queqiao-2 у 2024 році для підтримки майбутніх посадкових місій на південному полюсі Місяця та зворотному боці Місяця.

Головний конструктор сказав, що Китай вітає партнерів і вчених з усього світу приєднатися до будівництва міжнародної місячної дослідницької станції на Місяці, оскільки країна планує запустити кілька космічних місій, щоб завершити базову структуру станції до 2030 року.

За його словами, до участі буде запрошено кілька країн і міжнародних організацій.

Ми вітаємо участь розвинених країн, таких як Сполучені Штати та європейські країни. Ми також сподіваємося, що країни БРІКС і деякі слаборозвинені африканські країни приєднаються до нас, - сказав він.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?