Космічний телескоп "Хаббл" сфотографував карликову галактику — фото
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Космічний телескоп "Хаббл" сфотографував карликову галактику — фото

Космічний телескоп "Хаббл" сфотографував карликову галактику — фото
Джерело:  online.ua

Космічний телескоп "Хаббл" NASA сфотографував карликову галактику UGCA 307, яка висить на фоні далеких галактик неправильної форми.

Джерело: NASA

Хаббл сфотогрофував карликову галактику

У NASA розповіли, що карликова галактика складається з дифузної смуги зірок, що містять червоні бульбашки газу, які позначають регіони недавнього зореутворення.

Вона розташована приблизно в 26 мільйонах світлових років від Землі в сузір’ї Вора.

UGCA 307 виглядає як невелика ділянка зірок, але це мініатюрна карликова галактика без чіткої структури, яка нагадує туманну ділянку хмари, - повідомили в NASA.

Фото - ESA/Hubble & NASA, R. Tully

Це фото є частиною проєкту Хаббла з дослідження всіх відомих сусідніх галактик, що дає астрономам можливість зрозуміти наших галактичних сусідів.

Перед цією серією спостережень Хаббл дослідив майже три чверті сусідніх галактик достатньо детально, щоб виявити найяскравіші зірки та допомогти зрозуміти, які зірки населяють кожну галактику.

У цьому проєкті Хаббл мав на меті дослідити решту чверті найближчих галактик.

Зображення було зроблено за допомогою вдосконаленої камери Hubble for Surveys (ACS), яка була встановлена на телескопі в 2002 році. ACS замінила один із оригінальних інструментів Hubble, Faint Object Camera, який був створений ESA.

Що відомо про телескоп Хаббл

Космічний телескоп Хаббла названий в честь астронома-новатора Едвіна Хаббла. Телескоп є великою космічною обсерваторією, яка зробила революцію в астрономії з моменту свого запуску в 1990 році.

Вчені використовували Хаббл, щоб спостерігати деякі з найвіддаленіших зірок і галактик, а також планети нашої Сонячної системи.

За весь час існування Хаббл здійснив понад 1,5 мільйона спостережень.

Телескоп спостерігав зіткнення комети з Юпітером і відкрив супутники навколо Плутона. Він виявив пилові диски та зоряні ясла по всьому Чумацькому Шляху, які одного дня можуть стати повноцінними планетними системами.

Він вивчив атмосфери планет, які обертаються навколо інших зірок.

Хаббл зазирнув до місць, розташованих на відстані понад 13,4 мільярдів світлових років від Землі, зафіксувавши злиття галактик та досліджуючи надмасивні чорні діри.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?